DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2045438-1,43%
Edirne
16°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ulusal Fen Bilimleri ve Matematik Eğitimi Kongresi 2024 yılında Trakya Üniversitesinde

Ulusal Fen Bilimleri ve Matematik Eğitimi Kongresi 2024 yılında Trakya Üniversitesinde

ABONE OL
12 Ekim 2023 12:37
Ulusal Fen Bilimleri ve Matematik Eğitimi Kongresi 2024 yılında Trakya Üniversitesinde
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ülkemizin fen bilimleri ve matematik eğitimi alanında önde gelen kongresi olan Ulusal Fen Bilimleri ve Matematik Eğitimi Kongresi’nin bu yıl 15’incisi Kars Kafkas Üniversitesi Eğitim Fakültesi ev sahipliğinde, Fen Eğitimi ve Araştırmaları Derneği ve Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğinde gerçekleştirildi.

“21. yüzyıl Fen Bilimleri ve Matematik Eğitiminde Dijitalleşme ve Öğretmen Yetiştirme” ana teması kapsamında düzenlenen kongreye Trakya Üniversitesi (TÜ) akademisyenleri damga vurdu. Trakya Üniversitesinden Prof. Dr. Eylem Bayır, Prof. Dr. İsmail Kılıç, Doç. Dr. Hüsnüye Durmaz, Doç. Dr. Murat Çeltek, Doç. Dr. Nuran Ekici, Dr. Öğr. Üyesi Funda Gündoğdu Alaylı, Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Zeki Aydoğdu ve Dr. Öğr. Üyesi Sertaç Arabacıoğlu sözlü sunumları ile kongreye katkı sağladı.

KONGRESİ’NİN 16’INCISI TRAKYA ÜNİVERSİTESİ EV SAHİPLİĞİNDE GERÇEKLEŞTİRİLECEK

15. Ulusal Fen Bilimleri ve Matematik Eğitimi Kongresi’nin son gününde bir sonraki kongrenin nerede düzenleneceği ile ilgili oylama yapıldı. Oylama öncesinde aday üniversite temsilcileri tarafından bir konuşma gerçekleştirildi. Trakya Üniversitesi adına Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Eylem Bayır adaylık konuşmasını yaparak Trakya Üniversitesi ve Eğitim Fakültesi hakkında bilgi verdi. Ardından Trakya Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ve Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevinç Sakarya Maden’in Edirne’ye davet konuşmalarını içeren video kongre katılımcılarına izletildi. Trakya Üniversitesi dışında Aksaray, Mersin ve Tokat ilindeki üniversitelerin aday olduğu UFBMEK 2024 için gerçekleştirilen oylamada Trakya Üniversitesi en çok oyu alarak bir sonraki kongreye ev sahipliği yapacak olan üniversite oldu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.