DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BIST 10.643,583,14%
BITCOIN 2157853-0,03%
Edirne
17°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Üniversiteliler İsrail’i protesto etti: “SayStop”

Üniversiteliler İsrail’i protesto etti: “SayStop”

Trakya Üniversitesi öğrencileri, İsrail'in Filistin'deki saldırılarını protesto etmek amacıyla "SayStop" adı altında bir eylem gerçekleştirdi.

ABONE OL
7 Mayıs 2024 17:31
Üniversiteliler İsrail’i protesto etti: “SayStop”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Trakya Üniversitesi öğrencileri, İsrail’in Filistin’deki saldırılarını protesto etmek amacıyla “SayStop” adı altında bir eylem gerçekleştirdi. Bolca Ana Yemekhanesi önünde toplanan öğrenciler, Delta Yaşam Merkezi’ne kadar yürüyüş düzenleyerek tepkilerini dile getirdi.

Protesto eylemi kapsamında Trakya Üniversitesi öğrencisi Eren Çam tarafından Türkçe, Endonezyalı öğrenci Dalwa Azzahra tarafından İngilizce olarak basın açıklaması yapıldı.

Çam, açıklamasında İsrail’in Filistinlilere yönelik yayılmacı politikalarını eleştirerek, 1948’den bu yana milyonlarca Filistinlinin göç, kıtlık ve ölümle karşı karşıya kaldığını ifade etti.

“ABD ÜNİVERSİTELERİNDEN GELEN SESLER İŞGALCİLERİN SİSTEMİNİ ALTÜST EDİYOR”

209 gündür çocuk, kadın, erkek, genç, yaşlı, engelli ayırt etmeksizin 35 bin kişinin İsrail barbarlığı tarafından katledildiğini binlerce kişinin evinden, yurdundan göçe sürüklendiği, kundaktaki bebeklerin bombardımanlar sonucunda enkaz altında can verdiği bir soykırım yaşandığına dikkat çeken Çam, “İnsanlığın yaşadığı acıları; canı yananın rengine, dinine ve diline göre tasnif etmeyi, kınamayı ve lanetlemeyi kendisine paye bilen iki yüzlü egemen güçler ile uluslararası örgütler ise vahşeti yaşatan İsrail olunca bir kez daha sessiz kalmayı, katledilen bebeklerin görüntülerine karşı gözlerini kapatmayı, masum kadınların feryatlarına karşı kulaklarını tıkamayı tercih etmişlerdir. Egemen güçlere ve uluslararası örgütlere elindeki siyasi, askeri ve ekonomik gücü kullanarak sessizlik baskısı yapan sözde İsrail Devleti artık mızrağın çuvala sığmadığının farkına varmalıdır. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde uluslararası platformlara taşınan İsrail barbarlığı dünyanın çeşitli yerlerinde yaşayan dinleri, ırkları, renkleri ve dilleri birbirinden farklı olan ancak vicdanı Gazze’deki çocuklar ve kadınlar için atan yürekli insanlar tarafından protesto edilmeye başlamıştır. Artık tepki işgalcilerin hiç tahmin edemeyeceği bir yerden yükseliyor. En güvendikleri yer olan Amerika Birleşik Devletleri’nin kalbi üniversitelerden gelen sesler işgalcilerin sistemlerini alt üst ediyor. Dünyanın dört bir yanından gelen makul çağrıları ses yalıtımlı odalarından duymayanlar, artık kelimenin tam anlamıyla çaresiz şekilde sonlarının yaklaştığını görüyor ve kontrollerini her geçen gün biraz daha kaybediyorlar” şeklinde kaydetti.

“SAYSTOP EYLEMLERİMİZR SES VERMEYE DAVET EDİYORUZ”

Herkesi İsrail’in karşısında durmaya ve Saystop eylemlerin desteğe davet ettiklerini dile getiren Çamş “Bizlerde, vicdan sahibi her bir genç gibi Gazze’de yaşanan katliama karşı on binlerce gencin katılımıyla ilk günden bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz SAYSTOP eylemlerimize, boykot çağrılarımıza ve yardım faaliyetlerimize ara vermeksizin devam edeceğimizi ve Gazze halkının çığlığına ses veren herkesin farklılıklarına bakmaksızın yanında olmaya devam edeceğimizi bildiriyoruz. Trakya Üniversitesi öğrencileri olarak Gazze’lilerin çığlıklarına kulak veren ABD’nin Kaliforniya Üniversitesi öğrencilerinin yanında olduğumuzu belirtiyor. 81 İlimizde bulunan bütün üniversiteli kardeşlerimizi ve akademisyenlerimizi İsrail barbarlığına karşı durmaya, Gazzeli kardeşlerimizin yanında olmaya ve SAYSTOP eylemlerimize ses vermeye davet ediyoruz” diye konuştu.

Basın açıklamasının İngilizce versiyonunun da okunması sonrası eylem sona erdi.

Haber: Erkan Ekşi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.