DOLAR 32,6119 0.36%
EURO 35,0293 0.2%
ALTIN 2.502,750,75
BIST 9.524,59-0,06%
BITCOIN 20316710,97%
Edirne
12°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Üreten Bosnalı Kadınlara TİKA’dan Destek

Üreten Bosnalı Kadınlara TİKA’dan Destek

ABONE OL
7 Haziran 2022 11:56
Üreten Bosnalı Kadınlara TİKA’dan Destek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Bosna Hersek’in Jablanica şehrinde faaliyetlerini sürdüren Most Kadınlar Derneğine meyve ve sebze kurutma fırını desteği sağlandı.

TİKA’nın resmi web sayfasında yer alan habere göre; Bosna Hersek’in Jablanica şehrinde faaliyet gösteren Most Kadınlar Derneğinin üretim kapasitesinin artırılması kapsamında ihtiyaç duyduğu endüstriyel meyve sebze kurutma fırını TİKA tarafından temin edilerek derneğe destekte bulunuldu. Jablanica Most Kadınlar Derneğinde gerçekleştirilen teslim törenine Dernek Yönetim Kurulu Başkanı Ćamila Imamović, TİKA Saraybosna Program Koordinatörü Muhammed Ünal, Eğitici Sanja Jukić ve dernek üyeleri katılım gösterdi.

Imamović, desteklerinden dolayı TİKA’ya teşekkür etti

Yönetim Kurulu Başkanı Imamović gelişmişliğin toplumu oluşturan kadın ve erkeğin üretime ortak katılımı ile mümkün olduğunu, dernek olarak kadının toplum içindeki yerinin hem ekonomik hem de sosyal olarak ilerletilmesi konusunda çalıştıklarını ifade etti. Sundukları eğitimlerin yanında üyelerinin sahip olduğu meyve ve sebzelerin işlenmesi ve kurutulması yoluyla gelir getirici faaliyetlere giriştiklerini söyleyen Imamović, makine desteği sağlayan TİKA’ya tüm üyeleri adına teşekkürlerini sundu.

Kadınların ekonomik olarak kalkınmasına destek sağlanacak

TİKA Saraybosna Program Koordinatörü Ünal, kadınların toplum içinde hak ettikleri yeri alması ve ekonomik olarak kalkındırılmasına yönelik projelere TİKA olarak destek olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek temin edilen endüstriyel meyve sebze kurutma fırını sayesinde üretim fazlası ürünlerin ekonomiye kazandırılmasına ve üye kadınların gelirlerinin artırılmasına imkân tanındığının altını çizdi. Ünal, Türkiye olarak üreten kadının geliştirilmesi ve daha donanımlı hale getirilmesi için çaba sarf ettiklerini sözlerine ekledi.

Most Kadınlar Derneği hakkında

2009 yılında kurulan Jablanica Most Kadınlar Derneği, Jablanica Belediyesi tarafından tahsis edilen kapalı alanda faaliyetlerini sürdürmektedir. Jablanica ve çevresinden 120 üyeye sahip dernek; kadın hakları, istihdam, eğitim imkânlarının geliştirilmesine yönelik çalışmalar yürütmektedir. Derneğin amacı kadınların toplum içindeki konumunu güçlendirmek, ekonomiye katkı sunmalarına ve gelir kazanmalarına yönelik çalışmalar yapmak ve kadına yönelik şiddetle mücadele etmektir.

Bosna Hersekli kadınların elinden çıkan ürünler fuarlarda sergileniyor

Dernek sahip olduğu el işi üretim atölyesinde kadınlara ücretsiz eğitimler sunmaktadır. Ayrıca üye kadınların sahip olduğu meyve ve sebzelerin işlenip paketlemesine yönelik bir atölyeye sahiptir. Söz konusu atölyede kullanılan endüstriyel fırın TİKA tarafından temin edilerek derneğe destekte bulunuldu. Dernek bünyesinde üretilen meyve suyu, reçel, marmelat, pekmez gibi ürünler yıl içerisinde düzenlenen fuarlarda, anlaşmalı satış noktalarında ve derneğe ait merkezde satılmak suretiyle üye kadınlara gelir sağlanmaktadır.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.