DOLAR 32,4115 0.09%
EURO 34,8555 0.01%
ALTIN 2.401,510,21
BIST 10.208,651,62%
BITCOIN 19251222,62%
Edirne
14°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Uslanmıyor

Uslanmıyor

ABONE OL
9 Kasım 2021 18:28
Uslanmıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kişisel verileri hukuka aykırı olarak facebook hesabından internette yayınladığı gerekçesiyle kesinleşen hapis cezasını cezaevinde çeken ve daha önce de hakkında Genç kızı taciz, yaşı küçük kızı tehdit ve hakaret, kız kardeşini yaralama suçlarından sabıkalı tuhafiyeci Şükrü Benli bir kez daha 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Daha önce hakkında verilen 2 yıl 1 ay hapis cezasının infazı için cezaevinde bulunan Şükrü Benli dün Edirneli işadamı Cem Sultan Çelik’e ait kişisel verileri hukuka aykırı olarak yayınlamak suçundan bir kez daha 5. Asliye Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıktı. İşadamı Cem Sultan Çelik 5. Asliye Ceza Mahkemesinde dün yapılan duruşmada sanık Şükrü Benli’den şikayetçi olduğunu ve cezalandırılmasını istedi. Sanık Şükrü Benli ise mahkemedeki savunmasında, kişisel facebook hesabından işadamı Cem Sultan Çelik’in kişisel bilgilerini yayınladığını kabul ederek, suçsuz olduğunu ve beraatını talep etti. Savunmanın tamamlanmasından sonra mahkeme hakimi sanık Benli hakkında 2 yıl hapis cezası verdi ardından da duruşmadaki iyi halini göz önünde bulundurarak cezayı 1 yıl 8 aya indirdi. Mahkeme sanık hakkında verdiği 1 yıl 8 aylık cezayı bir daha suç işlemeyeceği yönünde olumlu kanaat oluşmaması nedeniyle ertelemedi.

Bilindiği gibi Tarihi  Alipaşa Çarşısı’ndaki tekstil ürünleri satan dükkânını kapattıktan sonra elinde kalan malları Edirne Belediyesine satan hükümlü Şükrü Benli daha önce de 2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırılmış ve cezası kesinleşince cezaevine konulmuştu. Hükümlü Benli’nin halen çeşitli Asliye Ceza Mahkemelerinde 6 yargılaması ve hakkında devam eden 6 soruşturma daha bulunuyor.

SABIKA GEÇMİŞİ KABARIK

Halen cezaevinde cezası infaz edilen hükümlü Şükrü Benli, daha önce Gölhisar Sulh Ceza Mahkemesi tarafından kendisinden 21 yaş küçük genç kıza telefonla sarkıntılık yaptığı gerekçesi ile ceza almıştı. Benli ayrıca işyerinden ayrılan 17 yaşındaki genç kız N.G.’yi hayatına yönelik bir saldırı gerçekleştireceği şeklindeki sözleri nedeniyle tehdit suçundan 5 ay hapis cezası almış ve hükmün açıklanması geri bırakılmıştı. Benli çalışanına yönelik hakaret suçundan ise 1500 TL adli para cezasına çarptırılmıştı. Butikçi gazetecinin kız kardeşine yönelik basit yaralamadan ceza aldığı ortaya çıkmıştı. Eski Alipaşa esnafı Şükrü Benli’nin Edirne 1. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından da, kaçakçılık suçundan hapis cezası 54 bin lira ağır para cezasına çevrilmişti.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.