DOLAR 32,3788 -0.34%
EURO 34,7548 -0.23%
ALTIN 2.392,73-1,22
BIST 10.208,651,62%
BITCOIN 19144923,48%
Edirne
17°

PARÇALI BULUTLU

20:08

AKŞAM'A KALAN SÜRE

Uyuşturucu ile amansız mücadele sürüyor

Uyuşturucu ile amansız mücadele sürüyor

ABONE OL
29 Eylül 2023 09:57
Uyuşturucu ile amansız mücadele sürüyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Valisi Yunus Sezer, Edirne’de uyuşturucu operasyonları kapsamında kolluk birimleri ve gümrük ekiplerinin başarılı şekilde mücadele verdiğini belirterek, son bir ay içerisinde 194 olaya müdahale edilerek, 232 şahsa işlem yapıldığını, önemli miktarda da uyuşturucu madde ele geçirildiğini belirtti.

Edirne Valisi Yunus Sezer, Edirne’deki uyuşturucu ile mücadelenin sürdüğünü ifade ederek, “Edirne konum itibariyle işin açıkçası kritik bir ilimiz, yani bir hem metropol illerin bağlantı noktasında İstanbul’un arka bahçesi diyebileceğimiz büyük nüfus yoğunluğun olduğu illerin hemen yanı başında, ikincisi Türkiye’nin, Avrupa’yı ve diğer dünya ülkelerine karayoluyla bağlantı noktasında, aynı zamanda da diğer ülkelerin de ülkemiz ve Asya’yla bağlantı noktasında. Dolayısıyla hem bir hedef il hem de geçiş güzergahı olması nedeniyle de burada da transit noktada bir ilimiz. Dolayısıyla burada bu tür. Olayların olması hem göçmen kaçakçılığı yönüyle hem uyuşturucu ve diğer kaçakçılıkla ilgili konularda kritik bir ilimiz” dedi.

24 saat esasına göre hem gümrük personelinin hem de kolluk birimlerinin çalışmalarını yürüttüklerini belirten Vali Sezer, “Gelinen noktada bağımlılıkla mücadelede biz artık daha önce yapılan kazanılan tecrübeler önümüze koyup burada ilimizde bu söylediğim doğrultuda hem geçiş güzergahı olması hem hedef il olması noktasında çalışmalarımıza ağırlık verdik. Ve son bir ay içerisinde hem kullanıcı düzeyinde hem de satıcı düzeyinde hem de bu iş organize eden kişiler düzeyinde önemli operasyonlar yapıldı. Daha dün gece de arkadaşlarımız önemli miktarda hem uyuşturucu madde hem de silah emniyet birimlerimiz yakaladılar.  Amacımız okullarımızla açıldı. Hem ailelerimizi hem gençlerimizi, hem toplumumuzu bu tür zararlı alışkanlıklardan korumak ve bu doğrultuda da gerekli çalışmaları, birlikte kolluk birimleri ile de kendileriyle koordine birlikte hem gümrük hem emniyet hem jandarma ve bütün birimlerimizin ortak hareket edeceği bir mekanizmayla bu çalışma yürütmek” dedi.

Vali Sezer, özellikle son bir ay içerisinde 194 tane olaya müdahale edildiğini belirterek, “’Burada da 232 şahsa bu çerçevede işlem yapılmış ve önemli miktarda da uyuşturucu madde ele geçirmiş durumda. Bizim hedefimizde bu işin arkasında olanları tespit edip bu iş organize edenler tespit edip, ona göre sistemli çalışma yürütmek var ki bu doğrultuda da arkadaşlarımız çok yoğun bir çalışma ortaya koyuyorlar. Her konuda asayiş bizim için çok önemli” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.