DOLAR 32,4065 0.08%
EURO 34,8247 -0.07%
ALTIN 2.397,890,06
BIST 10.208,651,62%
BITCOIN 19128061,02%
Edirne
14°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Üzmen’den çılgın projeler

Üzmen’den çılgın projeler

CHP’de yaşanan değişim ve gençleşme hareketi nedeniyle yola çıktı

ABONE OL
10 Aralık 2023 20:37
Üzmen’den çılgın projeler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi’nden Edirne Belediye Başkanı Aday Adayı olan Eczacı Seyfi Alp Üzmen, şehrin ciddi bir kentsel dönüşüm, ulaşım, imar ve otopark sorunu olduğunu belirterek, “Partimizde değişim yaşandı. Ailemin 1923 yılında Selanik’ten mübadeleyle geldikten sonra üç kuşaktır yaşadığı ve ticaret yaptığım bu kente sorumluluğum gereği yönetmek için yola çıktım” dedi.

CHP Edirne Belediye Başkan Aday Adayı Seyfi Alp Üzmen, partinin Merkez İlçe Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenledi. Edirne Belediye Başkanlığı’na neden aday olduğuna ilişkin görüşlerini açıklayan, CHP’nin değişim hareketinden sonra yeni yönetimin gençler ile yola devam etme kararlığını gördüğünü ifade ederek, “Yaşadığım bu kentin sorunlarını biliyorum. Bu nedenle genç ekip arkadaşlarımızla bunları konuşuyoruz ve çözüm önerilerini değerlendiriyoruz. Bu nedenle bende sorumluluk almak elimi taşın altına koymak için Edirnelilerden belediyeyi yönetmek için yetki almak üzere yola çıktım” dedi.

ULAŞIM ÖNCELİKLİ

Ulaşımın toplu taşıma ile çözülmesi gerektiğini, gelişmiş her ülkede bu yoldan gidildiğini hatırlatan CHP Edirne Belediye Başkan Aday Adayı Eczacı Seyfi Alp Üzmen, “Ne yani Amerika’yı yeniden mi keşfedeceğiz. Toplu ulaşım hem trafiği rahatlatacak hem de bu şehirde yaşanan insanlar rahat edecek. Kırklareli kavşağından başlayıp, Kapıkule’ye kadar uzanacak bir elektrikli ulaşım sistemini hayata geçirmek çok zor bir proje değil. Üstelik belediyenin kasasından tek kuruş çıkmadan gerçekleştirebiliriz. AB fonları bu konuda hazır. Yete ki, siz çalacağınız kapıyı bilin. Uzun yıllardan beri başta İtalya ve Macaristan olmak üzere yatırımlarım ve işlerim nedeniyle bu kapıları biliyorum. Bu sistemden başta öğretmenler ve öğrencimler yüzde 80, engelliler ücretsiz yararlanacak” dedi.

Hatta sistemin daha ileriye gitmesi gerektiğini, Bulgaristan’a uzanması gerektiğini belirten Üzmen, “Bulgaristan’dan kente sürekli alışverişe gelenler neden araçlarıyla yolculuk yapsınlar. İki ülke anlaşıp komşu ülkeye kadar hattı uzatırsınız, raylı sistem ile gelirler. Bunlar ütopik projeler değil. Yeter ki, yapacağım deyin” şeklinde konuştu.

Mevcut minibüs esnafının da mağdur edilmemesi gerektiğini kaydeden Üzmen, sistemin geçmediği güzergâhlarda hizmet verebileceklerini anlattı.

OTOPARK SAÇ BAŞ YOLDURUYOR

Günümüzde her ailede neredeyse bir otomobil olduğunu hatırlatan CHP Edirne Belediye Başkan Aday Adayı Seyfi Alp Üzmen, bugün Edirne’de en büyük dertlerden birinin otopark sorunu olduğuna işaret ederek, “Bu sorunu çözmek o kadar abartılacak bir konu değil. Sorunun üstüne üstüne gitmek gerekir. Burada tek eksik kararlı olmaktır. Kararlı olursanız üstesinden gelirsiniz” ifadelerini kullandı.

DEPREME HAZIRLIK

Olası İstanbul depremine yönelik Edirne’nin hazırlıklı olması gerektiğinin önemine işaret eden Eczacı Seyfi Alp Üzmen, “Özellikle kooperatif evleri olarak bilinen bölgede yaşlı binalar var, ekonomik ömrünü tamamlamışlar. Bu nedenle, bölgede acil olarak kentsel dönüşüm yapılmalıdır. Yeni çıkarılan yasa ile kentsel dönüşüm daha hızlı yapabilir hale geldi. Edirnelileri daha güvenli, depreme dayanıklı konutlarla oturmak gerekiyor. Şehrin imar planlamasında da deprem riski göz önünde bulundurmak gerekir” dedi.
ÜZMEN KİMDİR?

Seyfi Alp Üzmen’in ailesi 1923 yılında mübadele ile Selanik’ten Anavatana geldikten sonra Çorlu da iskan edildi. Ailesinin Edirne’ye taşınmasından sonra eğitimine İstiklal İlkokulu’nda başladı. Atatürk Ortaokulu sonrasında Edirne Lisesinde mezun oldu. Lisans eğitimini Marmara Üniversitesi Eczacılık Fakültesinde yaptı. Eczacılık, ihracat ve inşaat sektörlerinde ticaret hayatına devam etti. 1994 yılından itibaren İtalya, Macaristan, Bulgaristan ve Rusya’da kurduğu şirketler aracılığıyla Türkiye’den ihraç ettiği gıda ve sanayi ürünlerinin dağıtım ve satışlarını yaptı. Irak Najef Kültür Sarayı, İstanbul Kağıthane Başbakanlık Arşiv Binası, İstanbul Aksaray Vergi Dairesi yurtiçi ve yurtdışında inşaat projelerini tamamladı. Edirne Cadde Panoramayı inşa etti. Evli ve iki çocuk sahibi.  Büyük kızı Irmak Londra King’s College Üniversitesi Hukuk Fakültesi’den mezun oldu. Küçük kızı Beril, Rice Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nden mezun oldu. Eşi Berrin Marmara Üniversitesi Basın Yayın Fakültesi mezunu olup, Türk Hava Yolları’ndan emekli oldu. İleri derecede, İngilizce, Bulgarca, Sırpça, orta seviyede İtalyanca, Rusça, başlangıç seviyesinde Macarca biliyor.

Haber: Erkan Ekşi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.