DOLAR 32,5809 0.01%
EURO 34,9158 0.12%
ALTIN 2.425,740,12
BIST 9.722,090,80%
BITCOIN 2102034-3,37%
Edirne
21°

KAPALI

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Uzunköprü, Vadi Park’ına kavuştu

Uzunköprü, Vadi Park’ına kavuştu

ABONE OL
21 Ocak 2021 10:46
Uzunköprü, Vadi Park’ına kavuştu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne’nin Uzunköprü İlçesi’nde Uzunköprü Belediyesi ve Bulgaristan’ın Dimitrovgrad Belediyesi ile ortaklaşa yürüttüğü Sınır Ötesi İş Birliği Programı kapsamında hayata geçirilen Vadi Park, düzenlenen törenle açıldı.

Uzunköprü Belediyesi’nin Interreg-IPA Bulgaristan-Türkiye Sınır Ötesi İş Birliği Programı kapsamında, Dimitrovgrad Belediyesi ile ortaklaşa yürüttüğü, Vadi Park projesinin açılış törenine Uzunköprü Kaymakamı Hakan Yavuz Erdoğan, CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Uzunköprü Belediye Başkanı Özlem Becan ilçe ve belde belediye başkanları, İl Genel ve Belediye Meclis Üyeleri, siyasi partilerin il ve ilçe başkanları ve Uzunköprülü vatandaşların katılımı ile gerçekleştirildi.

Koronavirüs salgını nedeniyle proje ortaklarının online bağlantı ile katıldığı açılış törenin de konuşan Uzunköprü Belediye Başkanı Özlem Becan,  “Hayata geçirmiş olduğumuz projemiz ile ilçemiz imar planlarında rekreasyon alanı olarak belirlenmiş 47 dönüm alana sahip arazinin içinden geçen derenin ıslah edilmesini, bu sayede dere kirliliğinin önüne geçilmesini ve yakınındaki yerleşim bölgelerimizi su taşkınlarından korumayı amaçlamakla birlikte, tarihi ve kültürel dokusu ile yüzyıllardır bölgenin gözbebeği konumunda olan Uzunköprü’müzün turistik açıdan da yerli ve yabancı misafirlerimiz için yeniden bir cazibe merkezi haline getirilmesini hedefliyor; bu güzel coğrafyayı yuvası bilen tüm Uzunköprülü vatandaşlarımıza aileleri ve dostlarıyla buluşup sosyalleşebilecekleri, modern çağın gerekliliklerine uygun çok amaçlı bir park sunarak kıymetli ilçemizi daha da yaşanabilir bir hale getirme gayesi güdüyoruz” dedi.

Vadi Park’ın, ilçe halkının 7’den 70’e huzurla ve güvenle vakit geçirebileceği bir sosyal yaşam alanı olma özelliği taşıdığını belirten Başkan Becan, “Projemiz içerisinde yer alan  800 metrelik yürüyüş ve koşu yolumuz, 155 metrekarelik çocuk oyun alanımız,  spor aletlerinin bulunduğu 170 metrekarelik spor alanımız, Vadi’miz ile tarihi Uzunköprü’müzün güzelliğini buluşturan 10 metre yüksekliğinde 2 adet seyir terasımız ile birlikte siz değerli Uzunköprülülerimizin hizmetine sunduğumuz Vadi Park’ımız, ilçe halkımızın 7’den 70’e huzurla ve güvenle vakit geçirebileceği bir sosyal yaşam alanı olma özelliği taşıyor. Göreve geldiğim vakit, Uzunköprü’müzdeki her bir vatandaşımıza eşit hizmet sunacağımızın sözünü ve garantisini vermiş ve ilçemizin sakinlerine her anlamda kolaylık sağlayacak, ilçemiz refahını artıracak projeler üretmeyi hedeflemiştim. Vadi Park projemiz de bu açıdan siz kıymetli Uzunköprülülerimize fayda sağlamasını dilediğim hizmetlerimizden biri oldu. İmza aşamasından tamamlanma evresine dek emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Vadi Park’ımız, ilçemiz halkına hayırlı ve uğurlu olsun” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Vadi Park’ın açılışı gerçekleştirildi. Ardından Başkan Becan ve davetli konuklar ve vatandaşlar ‘Vadi Park’ alanını gezdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.