DOLAR 32,4468 -0.13%
EURO 34,7463 -0.68%
ALTIN 2.439,650,15
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2077304-1,21%
Edirne
18°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Uzunköprü’de dere taştı! Mahsur kalanlar kurtarıldı

Uzunköprü’de dere taştı! Mahsur kalanlar kurtarıldı

ABONE OL
29 Aralık 2021 10:09
Uzunköprü’de dere taştı! Mahsur kalanlar kurtarıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne’nin Uzunköprü ilçesinde aşırı sağanaktan dolayı Kırkavak Deresi bazı yerlerde yatağından taştı.

Uzunköprü’de dün gece başlayan sağanak öğleden sonra şiddetini artırdı. İlçede metrekareye 24 saatte 60 kilograma yakın yağış düştü.

Yollarda su birikintileri oluştu, bazı bodrum katlara su girdi. Aşırı yağış nedeniyle Kırkavak Deresi bazı bölgelerde yatağından çıktı.

Uzunköprü Belediyesi ve AFAD ekipleri ilçede çalışmalarına devam ediyor.

AFAD ekipleri Atatürk Mahallesi Vakıf Sitesi’ndeki 48 hanenin sakinlerini tahliye etmeye başladı.

Edirne Valisi Ekrem Canalp ilçeye gelerek incelemede bulundu, yetkililerden bilgi aldı.

Vali Canalp, Kaymakam Hakan Yavuz Erdoğan, Belediye Başkanı Özlem Becan iş makinasıyla tahliye edilen insanların bulunduğu alana gitti.
Canalp, AA muhabirine tüm kamu kurumlarının bölgede hazır vaziyette olduklarını söyledi.

Tahliye işleminin sürdüğünü ifade eden Canalp, “Üst katlara çıkmak isteyen vatandaşlarımız üst katlara çıkacaklar, diğer vatandaşlarımızı da Kredi ve Yurtlar Kurumu yurduna alacağız” dedi.

Mahsur kalanlar kurtarıldı

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Edirne’nin Uzunköprü ilçesinde yaşanan sel ve su baskınlarında mahsur kalan vatandaşların kurtarıldığını bildirdi.

AFAD’dan yapılan açıklamada, Edirne’nin Uzunköprü ilçesinde, akşam saatlerindeki aşırı yağışlar sonucunda sel ve su baskınlarının yaşandığı, 112 acil çağrı merkezine 11 ihbarın ulaştığı belirtildi.

Bölgede, Edirne İl AFAD, 112, emniyet ve itfaiye ekiplerinin çalışmalarının devam ettiği, 1 araçta mahsur kalma ve 10 evde su baskını ihbarı üzerine bölgeye ulaşan ekipler tarafından yapılan çalışmalar sonucunda, vatandaşların güvenli bölgeye alındığı kaydedildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan bilgiler doğrultusunda, gece saatleri itibari ile bölgede yağışların etkili olmaya devam edeceği aktarıldı.

Artması muhtemel sel ve su baskınlarına karşı Atatürk Mahallesi’ndeki bir sitede bulunan 48 hanenin güvenli bölgede yer alan misafirhanelere yerleştirildiği kaydedildi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.