DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 20688751,54%
Edirne
19°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Vakıflar Genel Müdürlüğü 81 ilde iftar sofrası kuracak

Vakıflar Genel Müdürlüğü 81 ilde iftar sofrası kuracak

Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü, bölge müdürlükleri aracılığıyla kuracağı iftar sofralarında ihtiyaç sahiplerini misafir edecek.

ABONE OL
6 Mart 2024 16:31
Vakıflar Genel Müdürlüğü 81 ilde iftar sofrası kuracak
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü, bölge müdürlükleri aracılığıyla kuracağı iftar sofralarında ihtiyaç sahiplerini misafir edecek. Edirne Vakıflar Bölge Müdürlüğünden konuya ilişkin yapılan açıklamada “Kadim medeniyetimizin gönül zenginliğini paylaşmak, yardımlaşma ve dayanışma ile yaşatmak asıl görevimizdir.” ifadesine yer verildi.

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından ilki 2022 yılında 25 ilde düzenlenen iftar organizasyonunun kapsamı bu yıl genişletildi.  81 ilin tamamında kurulacak sofralar ihtiyaç sahiplerine ve dileyen tüm vatandaşlara hizmet edecek.

EDİRNE’DE İKİ, KIRKLARELİ’DE BİR İFTAR SOFRASI KURULUYOR

Vakıflar Genel Müdürlüğünün Türkiye genelinde 81 ilde kuracağı iftar sofralarının ikisi Edirne biri ise Kırklareli’de hizmet verecek.

Edirne’deki iftar organizasyonları Edirne’de Rüstempaşa Kervansarayı’nda ve Fatih Camii’nde, Kırklareli’de ise Cazibe Merkezi yemek salonunda gerçekleştirilecek. Bölge Müdürü Ahmet Saraç “Önümüzdeki pazartesi Ramazan ayının birinci günü ile birlikte, hayırseverlerin de destekleriyle iftar organizasyonlarımıza başlayacağız. Artık son hazırlıklarımızı yapıyoruz. Mekanlar, menüler hazır. Hijyenik ve rahat ortamlarda iftarlarımızı gerçekleştireceğiz. Misafirlerimizi ağırlamak için şimdiden sabırsızlanıyoruz.” dedi.

Ahmet Saraç, Edirne ve Kırklareli’de Ramazan ayı boyunca her gün toplam 500 kişilik iftar verileceğini belirterek, “Dayanışma ve paylaşma kültürünü yaşatmak, pekiştirmek ve daha güçlü şekilde geleceğe aktarmak için her alanda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Biliyoruz ki; kadim medeniyetimizin gönül zenginliğini paylaşmak, yardımlaşma ve dayanışma ile yaşatmak asli vazifemiz” diye konuştu.

Haber Merkezi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.