DOLAR 32,4948 -0.17%
EURO 34,9837 0.36%
ALTIN 2.435,710,53
BIST 9.716,77-0,05%
BITCOIN 20975010,93%
Edirne
18°

PARÇALI BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Vakıflara Çağrı; Kiralar alınmasın!

Vakıflara Çağrı; Kiralar alınmasın!

ABONE OL
23 Mart 2020 10:31
Vakıflara Çağrı; Kiralar alınmasın!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tarihi Ali Paşa Çarşısı Dernek Başkanı Yılmaz Sanış, korona virüs sebebiyle siftah yapamadıklarını belirterek Vakıflar Bölge Müdürlüğünden kiraların ertelenmesi veya ötelenmesini değil bu süreç bitene kadar alınmamasını istedi. Sanış vergi, SSK, BAĞ-KUR gibi ötelemelerinde durdurulmasını talep ettiklerini ifade etti.

Dünyayı etkisi altına alan korona virüsü esnafları da oldukça olumsuz yönde etkilemekte. Özellikle hafta sonları binlerce kişinin ziyaret ettiği Tarihi Ali Paşa Çarşısı’nın boş olduğu gözlemlendi. Tarihi Ali Paşa Çarşısı Dernek Başkanı Yılmaz Sanış korona virüs salgını ile birlikte işlerinde inanılmaz derecede bir düşüş yaşadıklarını belirtti.

Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nden kiraların bu süreçte alınmamasını istediklerini anlatan Başkan Sanış şöyle konuştu: “Hafta başından itibaren her geçen gün çarşılarda inanılmaz derecede bir düşüş yaşadık. ‘Evde kalın’ uyarısıyla beraber insanlar dışarı çıkmıyor, esnafta da bir tedirginlik var, esnaf gelmiyor. Siftah yapamayan esnaflarımız var. Bir ürün satıp evine giderken, marketten iki tane makarna, bir peynir alıp evine gitmeyi düşünüyor. Zor günlerden geçiyoruz. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Tüm dünya bu durumdan aşırı derecede etkilendi. Bu dönemde biz esnaflar vergi, SSK, BAĞ-KUR ve kiraların ertelenmesi ve ötelenmesini değil alınmamasını istiyoruz. Çünkü erteler veya ötelersek, tekrar ticarete döndüğümüz zaman, biz bıraktığımız yerden başlamayacağız. Çünkü evde oturduğumuz sürece kimse bir yerden para kazanamayacak.

KAMBUR ÜSTÜNE KAMBUR ÇIKARTACAK

Örneğin 2 ay ertelediğiniz zaman, Nisan ve Mayıs diyelim, haziran ayına geldiğimizde bir kerede geçmişten gelen borçlarla karşılaşacağız ve yeni borçlarda kaşımıza çıkacak. Bu süreç bitene kadar kiraların, vergilerin SSK ve BAĞ-KUR ödemelerinin alınmamasını talep ediyoruz. Bunun da çok uzun sürmeyeceğini temenni ediyoruz. Devletimiz büyüktür, devletimize sonuna kadar güveniyoruz. Bunun 2-3 ay ötelenmesi kambur üstüne kambur çıkartacak.  Çünkü iş yok, siftah yapamıyoruz. Böyle giderse esnafımız belki günlerce, haftalarca yine siftah yapamadan evlerine gidecekler. İnsanlar haliyle gelmiyorlar. Perakende sektörü herkese lazım.  Çoğu yer kapanıyor, alışveriş sektörü, ekonomi durdu” dedi.

Hüsnü Sarıgül

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.