DOLAR 32,4066 0.2%
EURO 35,0878 -0.12%
ALTIN 2.324,760,23
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 23015272,61%
Edirne
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Vali Canalp, “100. yılın gururunu yaşıyoruz”

Vali Canalp, “100. yılın gururunu yaşıyoruz”

ABONE OL
12 Mart 2021 11:35
Vali Canalp, “100. yılın gururunu yaşıyoruz”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Valisi Ekrem Canalp, “Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy tarafından kaleme alınan İstiklal Marşı’mızın, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde “Milli Marş” olarak kabul edilişinin 100. yıl dönümünü kutlamanın haklı gurur ve mutluluğu içerisindeyiz” dedi.

Edirne Valisi Ekrem Canalp, 12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü nedeniyle mesaj yayımladı.

Vali Canalp, mesajından şunları söyledi; “İstiklal Marşımız, Kurtuluş Savaşı’nın en çetin döneminde milletimize moral ve cesaret kaynağı olmuştur. Her kelimesi ile milletimizin sahip olduğu yüksek karakteri, milli ve manevi değerleri ortaya koyan İstiklal Marşımız, milletimizin, vatan ve bayrak sevgisinden, özgür ve bağımsız yaşama tutkusundan ödün vermeden, haksızlıklara karşı dimdik ayakta durarak yeniden varoluşunun, ulusal birlik ve bütünlüğünün simgesi olmuştur.

Mehmet Akif Ersoy, içinde yaşadığı toplumun değerlerini çok iyi bildiği için İstiklal Marşı’yla milletimizin duygu ve düşüncelerine en iyi şekilde tercüman olmuştur. Aziz milletimiz, kendisine armağan edilen bu eşsiz marşın her kıtasını, her bir dizesini kalbinin derinliklerinde hissetmeyi daima sürdürecek ve mısralarda yer alan ortak idealleri, ortak duygu birliğini ilelebet muhafaza edecektir.

İstiklal Marşı’mızın yazarı Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un, “Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın” temennisini yineleyerek, bu anlamlı gün vesilesiyle; İstiklal Marşı’mızın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabulünün 100. yıl dönümünde başta Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyorum” dedi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.