DOLAR 32,4007 0.05%
EURO 34,6072 0.04%
ALTIN 2.379,82-2,25
BIST 10.045,74-0,37%
BITCOIN 1942361-5,06%
Edirne
14°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Vali Canalp, Muhtarlar Günü’nü kutladı

Vali Canalp, Muhtarlar Günü’nü kutladı

ABONE OL
21 Ekim 2019 10:01
Vali Canalp, Muhtarlar Günü’nü kutladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Valisi Ekrem Canalp, “Muhtarlarımız, mahalle ve köylerimizde en kaliteli hizmetin en hızlı şekilde halkımıza ulaştırılmasında çok önemli bir rol üstlenirken, diğer yandan da çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel gereksinimlerinden biri olan katılımcılığın sağlanmasında da önemli bir görevi yerine getirmektedirler” dedi.

Edirne Valisi Ekrem Canalp, “Muhtarlar Günü” nedeniyle kutlama mesajı yayınladı.

Vali Canalp, Osmanlı’dan günümüze gelen muhtarlık teşkilatı ilk olarak 19 Ekim 1829 yılında kurulmuş ve 19 Ekim 2015 tarih ve 29507 sayılı Başbakanlık Genelgesiyle kuruluş tarihi “19 Ekim Muhtarlar Günü” olarak ilan edildiğini belirterek, şunları söyledi;

“Demokrasimizin en köklü örneğini temsil eden, seçimle iş başına gelmiş ve kamu yönetim zincirinin ilk halkası olan muhtarlarımız, vatandaşlarımızın devletimize ihtiyaç duyduğunda çalacakları ilk kapı olmaları nedeniyle son derece önemli bir görevi yerine getirmektedirler. Muhtarlarımız, mahalle ve köylerimizde en kaliteli hizmetin en hızlı şekilde halkımıza ulaştırılmasında çok önemli bir rol üstlenirken, diğer yandan da çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel gereksinimlerinden biri olan katılımcılığın sağlanmasında da önemli bir görevi yerine getirmektedirler.

Bu güzel şehirde göreve başladıktan hemen sonra 253 köyümüzün tamamını ilimizdeki kurum müdürleri, İl Özel İdaresi yetkilileri, İl Genel Meclis Üyeleri ve Kaymakamlarımız ile birlikte ziyaret ederek, muhtarlarımız başta olmak üzere vatandaşlarımızla görüşüp fikir alışverişinde bulunduk. Muhtarlarımızın öncülüğünde vatandaşlarımızın istek ve talepleri doğrultusunda birçok hizmet ve çalışmayı hayata geçirdik. Bu vesileyle bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da kamu hizmetlerimizi ve çalışmalarımızı ilimiz genelindeki görev yapan tüm muhtarlarımız ile diyalog ve işbirliği içinde yürüteceğimizi bir kez daha ifade etmek istiyorum.

İdaremizin kamu hizmetleri sunumunda ve Vatandaşlarımızın yönetime katkı ve katılımlarında en önemli destekçilerimiz olan Muhtarlarımızın bu gününü kutluyor; kamu hizmet sunumunda verdikleri değerli katkılar nedeniyle kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

Haber Merkezi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.