DOLAR 32,5982 0.38%
EURO 34,8053 0.19%
ALTIN 2.494,350,41
BIST 9.465,77-0,62%
BITCOIN 21088075,45%
Edirne
14°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Vali Canalp’ten 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajı

Vali Canalp’ten 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajı

ABONE OL
8 Mart 2022 12:20
Vali Canalp’ten 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Valisi Ekrem Canalp, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Canalp, mesajında Türk kültüründe kadının hem toplumun, hem de ailenin temeli olduğunu belirtti.

Kadınların, tarihte kazanılan zafer ve başarıların kahramanları olduğunu ifade eden Canalp, şunları kaydetti:

“Kurtuluş Savaşı sırasında ve Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk yıllarında fedakarlıklarıyla yeniden devlet kurma yükünü paylaşan Kara Fatma, Şerife Bacı, Onbaşı Halide Edip ve adı bilinmeyen nice kadınlarımız destan yazmıştır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ‘Bir toplum aynı gayeye bütün kadınları ve erkekleriyle beraber yürümezse, ilerlemesine ve medenileşmesine teknik bakımdan imkan, ilmi bakımdan ihtimal yoktur’ diyerek Türk kadınına sosyal ve kültürel alanlarda, eğitimde, iş dünyasında hukukta, aile içinde çalışma hayatında, toplumsal yaşamda ve siyasette erkeklerle eşit haklara sahip olmasının yolunu açmıştır. Bizler biliyoruz ki kadın, mutlu olduğu sürece içinde yaşadığı toplumu mutlu etmiştir. Kadın huzurlu olduğu sürece, toplumu huzurun merkezi haline getirmiştir. Kadın umut içindeyse o toplum geleceğine umutla bakmıştır.”

Kadınların girişimcilik kaynağından beslenen, cesaret nakışları ile nakşedilmiş bir ruha sahip kılınmasıyla hak ettikleri değeri bulacağını dile getiren Canalp, şöyle devam etti:

“Bu düşüncelerle yola birlikte çıktığımız kadınlarımızla ilimizde birçok başarılı projeye imza attık, birçok başarılı çalışmayı hayata geçirdik. Şehir Gönüllüleri Vakfımız, SODAM, Halk Eğitim Merkezleri, Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifleri aracılığı ile ilimiz genelinde yüzlerce kadınımızı üretime yönlendirdik.

Bu platformlarda üreten, katma değer sağlayan kadınlarımız hem kendi aile bütçelerine hem de şehrimizin ekonomisine çok önemli bir katkı sağlamış oldu. Yürekten inanıyorum ki, bundan sonra da hayata geçireceğimiz birçok proje ile çalışan, üreten, gelişen, emek veren, değişen dünya için yol gösterici olan kadınlarımız ile örnek çalışma ve başarılara imza atacağız.”

Ayrıca Edirne Valiliği olarak kadınların toplumdaki yerlerine ilişkin farkındalık faaliyetlerini desteklemek amacıyla hafta boyunca çeşitli etkinlikler düzenleneceğini altını çizen Vali Canalp, “Meriç Köprüsü Sevgi Zinciri, konser ve sinema gösterimleri, resim sergisi, kadınlarımıza yönelik bilgilendirme ziyaretleri ve spor turnuvaları toplumsal farkındalığımızı ve birlikteliğimizi güçlendirmek adına düzenlediğimiz faaliyetlerden bazılarıdır. Bu duygu ve düşüncelerle hayatı birlikte paylaştığımız, dünyaya iyilik ve güzellik katan, alın terleri ve kalpleriyle geleceğimizi bugünümüzü ve yarınlarımızı inşa eden, hayatın her anında omuz omuza verdiğimiz tüm kadınlarımızın Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyor, saygılar sunuyorum.” diye kaydetti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.