DOLAR 32,5936 0.35%
EURO 34,8209 0.22%
ALTIN 2.505,400,85
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 21046741,87%
Edirne
15°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Vali Canalp’ten Kakava ve Hıdrellez kutlaması

Vali Canalp’ten Kakava ve Hıdrellez kutlaması

ABONE OL
5 Mayıs 2022 10:07
Vali Canalp’ten Kakava ve Hıdrellez kutlaması
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Valisi Ekrem Canalp, “Millî kültürümüz ve toplumsal hayatımız için çok özel anlamlar taşıyan yeni bir “Hıdrellez ve Kakava” şenliklerine daha sizlerle birlikte ulaşmanın mutluluğunu yaşıyorum” dedi.

Edirne Valisi Ekrem Canalp, Kakava ve Hıdrellez nedeniyle kutlama mesajı yayımladı.

Vali Canalp, mesajında şunları söyledi;

“Değerli Edirneliler; 2016 yılında Edirne Valiliği tarafından başvurusu yapılan ve 2017 yılında UNESCO’nun somut olmayan kültürel miras listesine alınan, millî kültürümüz ve toplumsal hayatımız için çok özel anlamlar taşıyan yeni bir “Hıdrellez ve Kakava” şenliklerine daha sizlerle birlikte ulaşmanın mutluluğunu yaşıyorum.

Türk kültüründe olduğu gibi birçok farklı kültürde de baharın başlangıcı olarak kabul edilen ve doğayla iç içe yaşayan milletimizin, dostluk ve kardeşlik adına yüzyıllardır kutlamakta olduğu “Kakava ve Hıdrellez”, vatandaşlarımızın kaynaşmasına ve toplumsal huzurumuzun artmasına vesile olmaktadır.

Coğrafyamızda birliği, barışı, baharın uyanışını temsil eden ve coşku içerisinde idrak edilen bugünün; sevgi, saygı ve dayanışma içerisinde kutlanması, bu kıymetli kültürel mirasımızın yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması adına son derece değerlidir.

Bu duygu ve düşüncelerle; gelenek ve göreneklerine sahip çıkan, atalarımızdan aldığı kültürel mirası daima özenle yaşatarak gelecek nesillere aktaran siz değerli hemşerilerimin Hıdrellez ve Kakava şenliklerini kutlar, tüm halkımıza sağlıklı, mutlu ve huzurlu günler dilerim”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.