DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2051159-0,74%
Edirne
16°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Vali Fahri Yücel Parkı açıldı

Vali Fahri Yücel Parkı açıldı

ABONE OL
26 Ekim 2023 17:00
Vali Fahri Yücel Parkı açıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Belediyesi tarafından Cumhuriyetin 100’üncü yılı etkinlikleri kapsamında oluşturulan parka, 2004 yılında görevi başında hayatını kaybeden merhum Edirne Valisi Fahri Yücel’in ismi verildi.

Vali Fahri Yücel Pakı için düzenlenen açılış töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Açılışa Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, CHP Edirne İl Başkanı Samet Kahraman, CHP Edirne Merkez İlçe Başkanı Yücel Balkanlı, Şükrüpaşa Mahalle Muhtarı İrfan Tasmalı, mahalleli ve Vali Fahri Yücel İlkokulu öğrencileri katıldı.

“VALİ FAHRİ YÜCEL EDİRNELİLERİN GÖNLÜNDE UNUTULMAZ İZLER BIRAKTI”

Açılış törenin de konuşan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, merhum Vali Fahri Yücel’in Edirne’ye çok ciddi katkıları olan Edirnelilerin gönlünde de unutulmaz izler bırakan, çok değerli bir insan olduğunu belirterek, “Buradan Valimiz Fahri Yücel’i bir kez daha rahmetle ve minnetle yad ediyorum. Ruhu şad olsun. Tabii Vali Fahri Yücel bugünkü ismiyle ilkokulu. Şükrüpaşa mahallemizin önemli bir ihtiyacını giderdi. O dönemlerde biz rahmetli valimizle beraber 2001-2002 döneminde Edirne ilinde bir yılda 200 derslik yapmıştık. Ve onun ardında da uzun yıllar Edirne, ortaöğretim kurumlarına geçiş sınavında üst üste yıllarca Türkiye birincisi oldu. Güzel günlerde çocuklarımız için yaptığımız değerli çalışmalardı. Ve o günlerden bugünlere geldik. Yıllar sonra yine Vali Fahri Yücel İlkokulu’ndayız. Bugün de yine kıymetli valimizin ismini yaşatacak ve çocuklarımızın ders aralarında, hafta sonları, okul saatleri dışındaki zamanlarını konforlu, keyifli, o enerjilerini dışa atacak parkımızın açılışını da bugün yapıyoruz. Park bahçeler müdürümüze, müdürlük çalışanlarımıza hepsine çok teşekkür ediyorum. Çok kısa sürede bitirdiler. 2014 yılında görevi devraldığımızda Edirne’mizde 45 olan park sayısı bugün Vali Fahri Yücel parkı ile beraber 146’ya ulaştı. Yarın bir tane daha açacağız. Onunla 147 olacak”

“100 DÖNÜMLÜK ALANA ATATÜRK KENT PARKI YAPACAĞIZ”

Şükrüpaşa Mahallesi’ne de Atatürk Kent Parkı açacaklarını belirten Başkan Gürkan, “Şükrü Paşa Mahallesi’nde bir kent parka ihtiyaç var. Biz Karagöz Tabya tarafında yani buradan yukarıda 133 dönümlük bir alan ayırmıştık. Bunun bir kısmı sit alanı. Oraya yapılaşmak mümkün değil. Ama kalan yüz dönüm geride önümüzdeki dönem Edirne’nin ihtiyaçlarını karşılayacak yüz dönümlük, yüz bin metrekarelik büyük bir kent park yapacağız. Adını da Atatürk Kent Parkı koyacağız. Mahallemize şimdiden hayırlı olsun. Çocuklarımıza başarılar diliyoruz. İnşallah burada gönüllerince zaman geçirecekler” dedi.

“MAHALLEMİZİN İLKOKUL İHTİYACI VAR”

Şükrüpaşa Mahalle Muhtarı İrfan Tasmalı, “Önünde bulduğum bulunduğumuz okul Fahri Yücel İlköğretim Okulu. Bu okulu benim meclis üyeliğim zamanında o dönemde Milli Eğitim Müdür Yardımcısı sayın Recep Gürkan’dı. Yatırımlara o bakıyordu. Bir yılda bu okulu mahallemize kazandırdı. Trakya Birlik Okulu’na giden öğrenciler burada ders görmeye başladılar. Şimdi de Trakya Birlik okulu eskidi. Öğrencileri burada ders görüyor geçici bir süre. Mahallemizde bu parkın bakıma ihtiyacı vardı. Sayın belediye başkanımıza söyledik. Valimize de söyledik hep beraber. Sayın belediye Başkanımız yaptığı işi iş gibi yaptığını biliyoruz. Bazı kesimler doğru söylediğimden dolayı beni pek sevmiyorlar. Ben yalan dolan bilmem. Kolan kolay da oyuna gelmem. Doğruyu da söylerim. Söylemek mecburiyetindeyim. Mahallemde yol yoktu yirmi yıl önce. Sular yoktu. Bir borudan on sokağa su gidiyordu. Sular kombileri çalıştırmıyordu. Yollarda Kanalizasyon adam akıllı yoktu. 16 yaşında kızımız Hepatit B’den öldü. Ben muhtar onun için oldum bu mahalleye.  Bu mahallenin sorunlarını çözeceğim dedim. Bu mahallede hizmeti geçen Sayın Belediye Başkanlarıma buradan teşekkür ediyorum. Sayın Recep Gürkan’a da çok teşekkür ediyorum. Çok büyük yük altına girdi. Kanalizasyonu, yağmur suyunu, suyu şu anda da yolları ve kaldırımları yapıyor. Mahallemize çok büyük parklar kazandırdı. 15 Temmuz Parkını biliyorsunuz. Gençlerimiz eline maliyeti oranında yiyeceğini, içeceğini alıp gece saat bire kadar, on ikiye kadar oturuyor öğrenciler. Büyük kar vermeden. Ve oradan gidiyorlar. Orada da bir ihtiyacımız var. Onu da sayın başkanıma söyledim. Mahalle halkına da söylüyorum. Bazı halkımız mağdur oluyor. Lala Şahin Paşa Camii’nde gasilhane orayı da tuvalet yapacağız. O gençlerin ihtiyacı. Sayın Belediye Başkanımız giderecek. Bunu Vali’ye de söyledim. Belediye başkanıma da söyledim. Her önüne gelene de söyleyeceğim. Buradan tekrar ediyorum. Mahallemizin İlkokul ihtiyacı var. Bunu yapmak mecburiyetindeyiz. Devletimiz yapar. Benim halkım eğer ismini yaşatmak istiyorsa yer hazır. Okul yeri. Burada hayırsever vatandaşlarımız Mehmet Ruşen Erkut okulunu yaptılar. Burada da yapmak isteyen. Derslik yaptırmak, okul yaptırmak, buyursun, arsası yerinde. Bunun için belediye başkanıma ayrıyeten şunu söylüyorum. İnşallah ilerideki seçimde yine seçimde belediye başkanı olur” dedi.

Konuşmaların ardından açılışı yapılana parkta çocuklar doyasıya eğlendi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.