DOLAR 32,5873 0.33%
EURO 34,7912 0.13%
ALTIN 2.509,081,01
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 20900871,26%
Edirne
15°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Vali Kırbıyık Batı Trakya’da

Vali Kırbıyık Batı Trakya’da

ABONE OL
3 Kasım 2022 13:08
Vali Kırbıyık Batı Trakya’da
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık, programı çerçevesinde Gümülcine ve İskeçe’de çeşitli ziyaret ve temaslarda bulundu.

Ziyaretlerinin ilk kısmında Gümülcine Başkonsolosluğuna geçen Vali H. Kürşat Kırbıyık Gümülcine Başkonsolosu Murat Ömeroğlu’nu ziyaret etti.

Ziyarette, Başkonsolos Ömeroğlu tarafından karşılanan Vali Kırbıyık ve beraberindeki heyet bir süre Başkonsolos Ömeroğlu ile sohbet ederek Gümülcine’deki soydaşlarımızın durumları ile ilgili bilgiler aldı.

Vali Kırbıyık; “Edirne’mizin Batı Trakya ile ekonomik, kültürel ilişkileri olduğu kadar güçlü bir gönül bağıda bulunmaktadır. Ziyaret esnasında bölgesel ikili ilişkilerin yanı sıra soydaşlarımızın durumları hakkında da fikir alışverişinde bulunduk. Bu anlamda; koordineli şekilde sosyal, kültürel ve ekonomik iş birliklerini ve çeşitli çalışmaları değerlendirme fırsatı bulduk. Nazik karşılamaları ve misafirperverlikleri için Sayın Başkonsolosumuza çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Vali Kırbıyık, Başkonsolosluk programının ardından Gümülcine temaslarına Seçilmiş Müftü İbrahim Şerif’i ziyaret ederek devam etti.

Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif ile bir süre görüşen Vali Kırbıyık, burada yaptığı değerlendirmede; “Batı Trakya’daki soydaşlarımızın en önemli manevi ihtiyaçlarından birisi dinlerini, kültürlerini, inançlarını yaşamaları ve yaşatmalarıdır. Bu konuda sizler büyük gayret ve samimiyetle çaba gösteriyorsunuz. Bu kıymetli görevinizde başarılar temenni ediyor, daima sizlerle birlikte olduğumuz bilmenizi istiyorum” şeklinde konuştu.

Gümülcine’deki ziyaretler sonrasında İskeçe’ye geçen Edirne Valisi Kırbıyık ilk olarak geçtiğimiz günlerde ebediyete intikal eden İskeçe Seçilmiş Müftüsü Ahmet Mete’nin kabrini ziyaret ederek, dua etti.

Daha sonra İskeçe Müftülüğüne geçen Vali Kırbıyık ve beraberindeki heyet, İskeçe Seçilmiş Müftüsü Mustafa Trampa’yı ziyaret ederek bir süre görüştü.

Vali Kırbıyık ve beraberindekiler Batı Trakya programının son kısmında bölgenin unutulmaz lideri merhum Dr. Sadık Ahmet’in kabrini ziyaret ederek dua ettiler.

Vali Kırbıyık’a Batı Trakya ziyaretleri esnasında Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çakmak, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, İpsala Kaymakamı Ömer Sevgili, Trakya Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürü Nihat Kınık, İl Emniyet Müdürü Mustafa Alçalar ve İl Müftüsü Alettin Bozkurt eşlik etti.

Batı Trakya ziyaretleri ile ilgili bir değerlendirme yapan Vali Kırbıyık; “Bugün Gümülcine ve İskeçe’de çeşitli ziyaretlerde bulunduk. Öncelikle bizleri burada ağırlayan Gümülcine Başkonsolosumuza, seçilmiş müftülerimize yürekten teşekkür ediyorum. Burada kendimiz evimizde hissettik. Soydaşlarımız ile görüşme, sohbet etme fırsatı bulduk. Bir anlamda da hasret giderdik. Batı Trakya için çok önemli olan kanaat önderlerinin, merhum Dr. Sadık Ahmet’in, merhum İskeçe Seçilmiş Müftüsü Ahmet Mete hocamızın kabirlerini ziyaret ettik. Biliyorsunuz bu bölgeler soydaşlarımızın yoğun olarak yaşadığı yerler. Bu nedenle sadece komşuluk ilişkilerinin dışında güçlü bir gönül bağımızın olduğu yerler. O yüzden fırsat buldukça bu ziyaretlere devam etmek istiyoruz.” dedi.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.