DOLAR 32,4370 0.13%
EURO 34,8382 -0.02%
ALTIN 2.399,030,11
BIST 10.208,651,62%
BITCOIN 19174882,12%
Edirne
14°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Vali Kırbıyık Lalapaşa’da

Vali Kırbıyık Lalapaşa’da

ABONE OL
14 Haziran 2023 10:49
Vali Kırbıyık Lalapaşa’da
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık, Lalapaşa İlçesi’nde bir dizi incelemelerde bulundu.

Programına Kaymakamlık ziyareti ile başlayan Vali Kırbıyık, burada Lalapaşa Kaymakamı Ömer Bulut’tan ilçede tamamlanan ve devam eden yatırımlar ile planlanan çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Kaymakamlık ziyaretinde Lalapaşa ilçesindeki köy muhtarları ile de bir araya gelen Vali Kırbıyık, muhtarların taleplerini ve ihtiyaçlarını dinledi.

Kaymakamlık ziyareti ardından Vakıflar Bölge Müdürlüğünce yapılan restorasyon çalışmaları sonrası ibadete açılan Lalapaşa’daki tarihi camiyi gezerek, incelemelerde bulunan Vali Kırbıyık, daha sonra içerisinde farklı konseptler oluşturulmak suretiyle yenilenerek hizmete açılan İlçe Halk Kütüphanesine geçti. Burada çocuklar ile yakından ilgilenen ve kitap hediye eden Vali Kırbıyık, öğrencilerle sohbet etti.

Programının devamında Lalapaşa Belediyesini ziyaret ederek Belediye Başkanı İsmail Arslan ile görüşen Vali Kırbıyık daha sonra Vaysal köyü mesire alanına geçerek, burada köylüler ile bir araya geldi, sohbet etti ve taleplerini dinledi.

İncelemeleri ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Vali Kırbıyık, “Yatırım programlarımızda yer alan çalışmalarla ilgili yerinde incelemelerimizi sürdürüyoruz. Bugün Lalapaşa ilçesi programımızda Vakıflar Bölge Müdürlüğümüz tarafından restorasyonu yapılan ve ibadete açılan tarihi cami ile İlçe halk kütüphanesini ziyaret ettik. İlçe Halk Kütüphanesi; kitap kafesi ile, çocuk kütüphanesi kısmı ile, küçük yaş grubundaki evlatlarımıza yönelik masal köşesi ile gerçekten çok hoş bir konsepte kavuşmuş. Çocuklarımız bir yandan okumalarını yaparken, diğer yandan sosyal etkinlikler gerçekleştirebileceği ve hoşça zaman geçirebilecekleri bir ortama kavuşmuş oldu. Sevgili yavrularımız bizlerin geleceği. Onların donanımlı yetişmesi, özellikle nitelikli eğitim alabilmeleri için tüm imkanlarımızı sonuna dek kullanacağız.

İlçe merkezinin ardından Vaysal köyümüzdeki mesire alanında köylülerimiz ile bir araya geldik, kendileri ile sohbet etme, dinleme fırsatı bulduk. Talep, ihtiyaç ve önerilerini aldık. Tabi burada bizi ziyadesiyle memnun eden konu, köylülerimizin tarımsal sulama ve buna bağlı olarak ikinci ürün yetiştirme konusundaki talepleri oldu. Bu husus bizlerinde üzerinde önemle durduğu bir konudur. İnşallah vatandaşlarımızın tarımsal üretimle ilgili verim, kapasite ve nitelik arttırmaya yönelik taleplerini karşılıyor olacağız. Bu konuda göstermiş oldukları hassasiyet ve yaklaşımları bizi mutlu etmiştir. Onlar üretmeye devam ettikçe bizlerde devlet olarak onlara destek olmak için elimizden geleni yapacağız.” şeklinde konuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.