DOLAR 32,6011 0.38%
EURO 34,8075 0.19%
ALTIN 2.488,140,16
BIST 9.464,01-0,64%
BITCOIN 21173523,62%
Edirne
17°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Vali Kırbıyık, muharrem ayı iftarına katıldı

Vali Kırbıyık, muharrem ayı iftarına katıldı

ABONE OL
10 Ağustos 2022 10:22
Vali Kırbıyık, muharrem ayı iftarına katıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık ve eşi Dilek Kırbıyık ile birlikte, Muharrem Ayı Oruç Açma Programına Katıldı.

Musulça Köy Muhtarlığı tarafından düzenlenen programda, Muharrem ayının önemine değinildi; birlik, beraberlik ve kardeşlik mesajları verildi.

Programda kısa bir konuşma yapan Vali Kırbıyık;

“Bugün insanlık tarihinin, var olduğu andan itibaren en kara, en acı günlerinden birini yad ediyoruz. Kerbela tüm insanlığın ortak bir acısıdır. Peygamber efendimizin sevgili torunu Hz. Hüseyin ve Ehlibeyt’ten onlarca canın Şehid edildiği günü yad ediyoruz.

Millet olmanın temel özelliklerinden birisi de acılarda, hüzünlerde bir arada olabilmektir. Bugün bizlerde, sizlerle birlikteyiz. Bizim toplum olarak, millet olarak geleceğe daha güvenli bakabilmek için temel şartımız, aynı değerleri, aynı duyguları hep birlikte yaşayabilmektir. Bu ülkenin yarınlarının bugünden daha güzel olabilmesi için en çok ihtiyaç duyduğumuz şey, birlik ve beraberliktir.”

Muharrem ayı oruç açma programına, Valimiz H. Kürşat Kırbıyık ve eşi Dilek Kırbıyık Hanımefendi ile birlikte Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Havsa Kaymakamı Reşit Özer Özdemir, İl Jandarma Komutanı Albay Abdülkadir Seri, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk ve vatandaşlar katıldı.

Program, hep birlikte oruçların açılması ve duaların okunması ile sona erdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.