DOLAR 32,3825 -0.36%
EURO 34,8271 -0.03%
ALTIN 2.401,74-0,85
BIST 10.208,651,62%
BITCOIN 19206790,49%
Edirne
14°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Vali Kırbıyık’tan Edirne’ye veda

Vali Kırbıyık’tan Edirne’ye veda

ABONE OL
24 Haziran 2023 12:27
Vali Kırbıyık’tan Edirne’ye veda
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık’ın Sağlık Bakanlığı Bakan Yardımcısı olarak atanmasının ardından onuruna veda yemeği düzenlendi.

Vali H. Kürşat Kırbıyık, düzenlenen veda yemeğine eşi Dilek Kırbıyık ile birlikte katıldı.

Programda söz alan Vali Yardımcısı Sıdkı Zehin; “Devlet Adamı ve Devletin Valisi tavrı ile çalışma arkadaşlarının ve tüm Edirnelilerin gönlünü fetheden Sayın Valimiz bizlere ve tüm mesai arkadaşlarına her zaman örnek olmuştur. Sayın Valim gönül isterdi ki çalışma süremiz daha uzun olsun. Sevincimiz bakan yardımcısı olarak atanması nedeni ile hizmet alanınızın genişlemesidir. Yeni görevinizde de sizlere başarılar diliyoruz. Tüm ailenizle birlikte sağlık, huzurlu ve başarılı bir ömür diliyoruz. Sayın Valim yolunuz açık olsun. Büyük Türk milletine hizmetleriniz bizleri her daim gururlandıracaktır.” dedi.

Vali H. Kürşat Kırbıyık onuruna verilen yemekte yaptığı konuşmada; “Çoğu zaman mikrofonun başına geldiğimde aslında aklımda bir plan oluyor. Ama şu anda karşınıza çıktığımda ne diyeceğimi planlayamadım, karmaşık duygular içerisindeyiz. Öncelikle Edirne Valiliğinden ayrıldığım bugünde buraya gelip bizleri yalnız bırakmayan herkese teşekkür ediyorum.

Bir taraftan Edirne Valiliği gibi yüksek sorumluluğu olan bir görevden, oldukça yüksek bir sorumluluğu olan Sağlık Bakanlığı Yardımcılığı görevine atandım. Tabii bu bir anlamda bize olan güveni de ifade ediyor. Ben bize bu görevi layık gören başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere Sağlık Bakanımıza ve daha önce birlikte çalıştığım İçişleri Bakanlarımıza çok teşekkür ediyorum. Her sorumluluğun aynı zamanda üzerimizdeki yükümlülüklerimizi arttırdığını da biliyorum. İnşallah bundan sonra da bu sorumluluk bilinciyle çalışmaya devam edeceğiz.

13 ay önce Edirne’de göreve başladığımda ilk basına yaptığım açıklamada şunu söylemiştim. Meslek hayatım boyunca çok çeşitli görevlerde bulundum. Ama temel sermayemiz hep çok çalışma ve samimiyet oldu. İnşallah bunu burada da kısa olarak adlandırabileceğimiz görev süresince başarmışızdır. İnşallah bu duyguyu sizlere ve kıymetli Edirnelilere fark ettirebilmişizdir.

Tabii her görevin farklı özellikleri oluyor. Burada yaptığım görev benim için hakikaten en onur duyarak mutlulukla çalıştığım bir görevdi. Çünkü Edirne, Edirne’yi siz değerli Edirnelilere anlatırken hicap duyuyorum ama gerçekten çok müstesna bir yer. Bir yandan kadım bir tarihe sahip, bir yandan sahip olduğu konum, bir yandan kültürü, Trakya’nın gerçekten apayrı bir kültürü ve insanlarının inanılmaz güzel bir sıcaklığı var. Burada kendimizi evimizde gibi hissettik. Bunun için tüm Edirnelilere ve birlikte görev yaptığımız tüm arkadaşlarımıza bir kez daha teşekkür ediyorum. Ömrümüzün sonuna kadar ailemle birlikte Edirne Valiliği görevini yapmış olmanın onurunu ve gururunu hep birlikte yaşayacağız.

Tabii hikâye aslında biraz da yarım kaldı. Bizim açımızdan asıl verimli çalışacağımız dönem diye adlandıracağımız dönem bence yeni başlıyordu. Çünkü şehri tanımıştık, şehrin sorunlarını tanımıştık. Önceliklerimizi belirlemiştik. Kurumsal kapasitemizi belirlemiştik. Projelerimizi belli bir noktaya getirmiştik. Bundan sonra biraz daha kararlı ve yapısal adımlarla birlikte şehre daha fazla katkı sağlayacağımız bir döneme girdiğimizi değerlendiriyorduk. Ama kamu görevleri biraz göçmen kuşlar gibi. Bazen vakitli bazen vakitsiz göç etmek durumunda kalıyoruz. Bu da biraz benim açımdan vakitsiz bir göç oldu. Samimiyetimle söylüyorum, en az bir yılda daha burada görev yapmayı sizlerle birlikte bu şehre değer katmayı hep birlikte iştirak etmeyi çok isterdik.  Bunu bir virgül olarak değerlendiriyoruz.  Ben burada görev yaptığım süre boyunca gerek çalışma arkadaşlarımdan gerek sivil toplum kuruluşlarından muhtarlarımıza kadar birçok alanda iyi insan tanıdım. Bu iyi insanlarla inşallah ömrümüzün sonuna kadar bir arada olmak bizim için gurur ve şeref meselesi olacaktır. İnşallah Sağlık Bakanlığı Yardımcısı olarak görev yaptığım süre içerisinde de sizlerle olan bu dostluğumuzu sürdürmekten mutluluk duyarız.

Edirne için kalbimizin bir tarafı burada kalıyor. Ama yeni yapacağımız görev itibari ile en azından sağlık boyutu ile artık ülkenin her tarafından sorumlu oluyoruz. Dolayısıyla Edirne sağlık alanı başta olmak üzere diğer alanlarda atılacak her türlü adımda gücümüzün yettiğince biz de Edirne’nin yanında olacağız. Bizi de orada fahri Edirneli olarak değerlendirebilirsiniz.

Ben hepinize tekrar teşekkür ediyorum. Yapıcı davranmaya çalıştığımı düşünüyorum. Bilerek isteyerek kimseyi kırdığımı düşünmüyorum ama insanız, bizim de bazen stresli dönemlerimiz olabiliyor. Üzdüğümüz, kırdığımız insanlar varsa her birinizden ayrın ayrı helallik diliyoruz. Haklarınızı helal etmenizi bekliyoruz.  Biz sizleri ve Edirne’yi çok sevdik. Bundan sonra da bu gönül bağının devam etmesi için biz her zaman varız.  Değerli eşim ve çocuklarım da burayı çok sevdi. Nasip buraya kadarmış. Ben hepinizi tekrar sevgiyle saygıyla muhabbetle selamlıyorum. Göstermiş olduğunuz yakın ilgiden, dostluktan, arkadaşlıktan dolayı sizlere tekrar şükranlarımı sunuyorum.” şeklinde konuştu.

Vali H. Kürşat Kırbıyık ve Dilek Kırbıyık’ın onuruna verilen yemeğe Edirne Milletvekilleri Fatma Aksal, Ediz Ün, Baran Yazgan, Mehmet Akalın, Tugay Komutan Y. Albay Göktan Kahveci, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çakmak, Dışişleri Bakanlığı Edirne Temsilcisi Büyükelçi Murat Ahmet Yörük, Vali Yardımcıları, İlçe Kaymakamları, Oda ve Borsa Başkanları, Kurum Müdürleri ve STK temsilcileri katıldı.

Duygusal anların yaşandığı yemeğin ardından Vali H. Kürşat Kırbıyık ve eşi Dilek Kırbıyık, il protokolü tarafından uğurlandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.