DOLAR 32,5915 0.35%
EURO 34,8715 0.38%
ALTIN 2.493,440,37
BIST 9.690,121,74%
BITCOIN 21137224,17%
Edirne
17°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Vali, Kırcaali’ye eksi 15 milyon leva mal oluyor”

“Vali, Kırcaali’ye eksi 15 milyon leva mal oluyor”

ABONE OL
23 Ocak 2020 16:04
“Vali, Kırcaali’ye eksi 15 milyon leva mal oluyor”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kırcaali bölgesindeki yedi belediye başkanı, Vali Nikola Çanev’in belediye meclislerinin artan yerel vergilerle ilgili kararlarına itiraz etme kararına karşı birleşti.

Belediye başkanları devlet temsilcisinin davranışını popülist ve eğilimli olarak nitelendirdi ve başbakanın sözlerini hatırlattı.

Kırcaali Belediye Başkanı Hasan Azis, “Başbakan Boyko Borisov ve Maliye Bakanı Vladislav Goranov, devletin yerel vergilerle ilgili politikasını çok net bir şekilde tanımladı. Onlara göre tüm belediyelerde vergileri artırılmalıdır” diye belirtti.
Hasan Azis daha, “Valinin kimin politikasını yürüttüğü sorusunun yanıtını henüz bulamıyorum. Bu nedenle, yedi belediyenin belediye başkanları, Başbakan Boyko Borisov’a valinin eylemlerinin kendisiyle ve Maliye Bakanıyla tutarlı olup olmadığını şahsen sormayı ve eğer öyleyse bunun devlet ve hükümet tarafından izlenen ve sadece Kırcali bölgesini hedef alan politika olup olmadığını bilmek istiyoruz” diye ilave etti.
Belediye başkanları, valinin başlattığı toplantılara katılmayacaklarını, başbakanla görüşünceye kadar devlet temsilcisi ile ilişkilerini sona erdireceklerini belirttiler.
Yerel yetkililer daha, “Ortalama yerel vergi tahsilat tavanının yaklaşık 2 milyon BGN olduğu varsayılırsa, eksi 15 milyon levde olduğumuz anlamına gelir. Yani vali Kırcali iline eksi 15 milyon leva mal oluyor” diye belirtti.

Ardino Belediye Başkanı İzet Şaban, belediye başkanlarının pozisyonlarının bazılarının altyapı ile ilgili yıllarca biriken sorunlar da olduğunu belirtti.

Şaban, “Altyapıyla ilgili sorunlar çok. Örnek olarak Kırcali bölgesinin iki komşu ilçeyle ve Karayolları Altyapısı Ajansı tarafından yönetilen üçüncü sınıf şehirlerarası yollarla bağlantısını veriyorum” dedi.
Aydın Osman ise Nikola Çanev’in su fiyatlarının artışına yönelik tutumuyla kıyasladı.

Aydın Osman şunları belirtti: “Valinin su fiyatlarının artışı ile ilgili memnuniyetini sizinle paylaşmak istiyorum. Ona göre bu artış Su ve Kanalizasyon Şirketine yatırım ve vatandaşlara daha iyi hizmet verme olanağı sağlayacak, ancak aynı zamanda, belediye meclislerinin vatandaşlarının hizmetinde olan belirli kararlarını hedef alıyor”dedi.
Belediye başkanları medyalara sundukları resmi görüşlerinde daha şunlar yazıyor:

“Bugün itibariyle 5 belediyedeki belediye meclislerinin yerel vergilerin miktarını düzeltme kararları GERB tarafından atanan ve hükümetin politikasını bölgesel düzeyde uygulaması beklenen Vali Nikola Çanev tarafından temyiz edildi. Bu devlet düzeyinde bir emsal teşkil ediyor. Dolayısıyla şu soru da kaçınılmaz: Kırcali belediye başkanlığı seçimlerini kaybeden Vali kimin politikasını yürütüyor ve sosyal ağlarda Belediye Meclisi tarafından oylanmadan önce vergi ve harçlara ilişkin karara itiraz edeceğinizi ilan etmek nasıl bir politikadır? Bundan kimin çıkarı var ve yerel yönetimlerin gelişmesini neden engelleniyor? Bu Hükümetin Kırcaali ilindeki karma nüfuslu belediyelerine karşı tutumu mudur ve Nikola Çanev bu görevi yerine getirilmekle görevlendirilmiş midir?”

(http://olaybg.com/)

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.