DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2052678-1,25%
Edirne
20°

PARÇALI AZ BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Vali Sezer, 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutladı

Vali Sezer, 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutladı

Edirne Valisi Yunus Sezer, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımlayarak sağlık çalışanlarının önemine vurgu yaptı.

ABONE OL
14 Mart 2024 10:14
Vali Sezer, 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Valisi Yunus Sezer, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımlayarak sağlık çalışanlarının önemine vurgu yaptı. Mesajında, tıp alanındaki gelişmelerin ve sağlık turizminin Edirne’nin sağlık merkezi olma yolundaki rolüne dikkat çekti.

Vali Sezer mesajında şunları söyledi;

“14 Mart 1827 tarihinde “Tıbhane-i Amire ve Cerrahhane-i Amire” adlı tıp okulunun kurulması ülkemizde modern tıp eğitiminin başlangıcı olarak kabul edilirken, okulun kuruluş tarihi olan 14 Mart tarihi de “Tıp Bayramı” olarak kabul edilmiştir.

Hekimlerimiz; gerek kendi uzmanlık alanlarında ürettikleri bilgilerle tıp dünyasına katkılar sunmakta ve gerekse dünyada tıp alanında gelişmeleri yakından takip ederek uygulamaktadır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “’Beni Türk hekimlerine emanet ediniz” sözlerini kendilerine şiar edinen hekimlerimizin bilgi, birikim ve özverili çalışmalarını dün olduğu gibi bugün de ve yarın da sürdüreceklerine inancımız tamdır.

Son yıllarda sağlık alanında yapılan yatırımlarla şehir hastaneleri hizmete alınmış ve bununla birlikte ülkemiz sağlık turizminden de hak ettiği payı almaya başlamıştır. Bu bağlamda iki ülke ile sınırı olan Edirne’ye komşu ülkelerden hastalar tedavi olmak üzere gelmektedirler. Balkanların kültür ve turizm başkenti olan Edirne, Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi, Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi, özel hastaneleri ve sağlık çalışanları ile bölgenin sağlık merkezi olma yolunda da emin adımlarla ilerlemektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle; insan hayatını her şeyin üstünde tutan, zorluklara aldırmadan fedakârca vatandaşlarımıza hizmet sunan, sağlık çalışanlarına şiddet yerine derin bir minnet duygusunun akıllarda ve kalplerde yer etmesi temennisiyle tüm sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.