DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2041723-2,30%
Edirne
21°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Vali Sezer, “Balkan Şehitleri ve Şükrü Paşa unutulmayacak”

Vali Sezer, “Balkan Şehitleri ve Şükrü Paşa unutulmayacak”

Edirne Valisi Yunus Sezer, 26 Mart Balkan Şehitlerini Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Vali Sezer, mesajında Edirne'nin tarihi ve kahramanlık dolu geçmişine vurgu yaparak, şehrin Balkan Savaşı'nda yaşadığı acı günleri hatırlattı.

ABONE OL
26 Mart 2024 11:14
Vali Sezer, “Balkan Şehitleri ve Şükrü Paşa unutulmayacak”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Valisi Yunus Sezer, 26 Mart Balkan Şehitlerini Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Vali Sezer, mesajında Edirne’nin tarihi ve kahramanlık dolu geçmişine vurgu yaparak, şehrin Balkan Savaşı’nda yaşadığı acı günleri hatırlattı.

Mesajında, 1912 yılında Balkan devletlerinin Osmanlı İmparatorluğu’na karşı giriştikleri savaşta Edirne’nin Mehmet Şükrü Paşa komutasında 155 gün boyunca kahramanca savunulduğunu belirtti. Sezer, o dönemde yaşanan acı günlerde binlerce vatan evladının Sarayiçi mevkiinde esir tutulduğunu ve açlık ile salgın hastalıkların şehit düşmelerine neden olduğunu dile getirdi.

Vali Sezer, Edirne Müdafi olarak tarihe geçen Şükrü Paşa’nın cesur ve vatansever tutumunu vurgulayarak, “Balkan savaşlarının kahramanı Edirne müdafi Şükrü Paşa, harbin en çetin anında Edirne’nin Kıyık sırtlarındaki tabyalarında o günlerde şu sözlerle, “Düşman hatlarımızı geçtikten sonra ölürsem, kendimi şehit kabul etmiyorum. Beni mezara koymayın. Etimi itler ve kuşlar çeke çeke yesinler. Fakat müdafaa hattımız bozulmadan şehit olursam, kefenim, lifim ve sabunum çantamdadır” ruhu titreten o vasiyetini kaleme alıyordu” dedi.

Sezer, “Balkan Savaşlarında Edirne’yi aylarca kahramanca savunduğu için tarihe Edirne Müdafii olarak geçen Şükrü Paşa’nın Anıtı 27 Temmuz 1998’de açılmış Mevlâna Kapı’ da Merkez Efendi Mezarlığı’ndaki naaşı buradaki anıt mezara konulmuştur. Bizler de ecdadımıza vefa borcumuzu ödemek için bir süredir kapalı durumda bulunan Şükrü Paşa’nın anıt mezarında çevre düzenlemesi ile onarım çalışmalarını tamamlayarak bu yıl 26 Mart Balkan Şehitlerini anma gününü burada ifa etmiş olacağız” dedi.

Vali Sezer, mesajını Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere bu topraklar uğruna canlarını feda eden tüm şehit ve gazileri şükran ve rahmetle anarak tamamladı.

Haber Merkezi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.