DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 20788461,55%
Edirne
18°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Vali Sezer, “Edirne dünyada örnek gösterilen bir il olacak”

Vali Sezer, “Edirne dünyada örnek gösterilen bir il olacak”

Edirne Valisi Yunus Sezer, Ankara'da bakanlıklarla gerçekleştirdikleri ziyaretler sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, 5 yıl içerisinde kentte yarım kalmış projeleri tamamlayarak Edirne'nin dünyada örnek gösterilen bir il haline getirmek için çabaladıklarını belirtti.

ABONE OL
20 Aralık 2023 16:45
Vali Sezer, “Edirne dünyada örnek gösterilen bir il olacak”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Valisi Yunus Sezer, Ankara’da bakanlıklarla gerçekleştirdikleri ziyaretler sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, 5 yıl içerisinde kentte yarım kalmış projeleri tamamlayarak Edirne’nin dünyada örnek gösterilen bir il haline getirmek için çabaladıklarını belirtti. Kaleiçi proje çalışmasının devam ettiği, Saraçlar Caddesi projesinin kuruldan geçtiğiyle ilgili de konuşan Sezer, Kentsel Dönüşüm Başkanı ile Edirne’de görüşeceklerini dile getirdi. Yeni stadyum projesi ile ilgili yol kat ettiklerinin altını çizen Vali Sezer, Selimiye Camii restorasyonunda 2024 yılında bitirmeyi hedeflediklerini sözlerine ekledi.

“BURAYA BÜYÜK FİRMALAR GELMESİNİ İSTERKEN, YANLARINDA İKAME SANAYİLERİNDE GELMESİNİ İSTİYORUZ”

Edirne Valisi Yunus Sezer, “Ankara’ya gidiş amacımız tabi bizim malumunuz 3 tane organize sanayi bölgesini faaliyete geçirmiş durumdayız. Onunla ilgili olarak işlemler tamamlanmış durumda. Öncelikle TOBB başkanımıza gittik. Sonra Ankara Ticaret Odası, Ankara Sanayi Odası. Daha sonra Sanayi Bakanlığımızda bakan yardımcımız ve ilgili genel müdürlerimizle bir araya geldik. Buradaki temel amacımız şuydu. Malumunuz Edirne’de sanayi olarak biraz yeniden gidiyoruz. Burada bir başlangıç yapıldı ama doğru başlangıçlar yapmak istiyoruz. Daha önce de söylediğimiz gibi yeşil sanayi dediğimiz çevreye atık bırakmayan aynı zamanda bizim duyarlılıklarımızla da buradaki tarım şehriyiz, turizm şehriyiz. Burayla da entegre olacak şekilde sanayi kuruluşlarının ilimizde yer almasına yönelik bir çalışma yapalım dedik. Onunla ilgili olarak da Ankara Sanayi Odası Türkiye’de çok önemli kuruluşlarımızdan bir tanesi. Onlarla da bir protokol yapacağız. Bu vesileyle de Sincan’daki birinci organize sanayi bölgesini de ziyaret ettik. Bir taraftan sanayi kuralım derken bir taraftan da bu sanayide çalışacak insanları bir akademi mahiyetiyle yetiştirelim gençlerimizi. Hem bursla burada okusunlar çıktıktan sonra da işleri garanti olsun diye. Türkiye’de örnek okullarımız var malumlarımız. Bunu da bir taraftan da onların mentörlüğünde kuralım istiyoruz. Görüşmelerimiz bu çerçevede oldu. Bu perşembe günü ilk tahsisimizi Tarım Kredi Genel Müdürlüğü’müze yapacağız. Çok büyük bir işletme burada kuracaklar. İpsala Organize Sanayi Bölgesi’nde ve ardı ardına da şu anda 43 tane müracaatımız var. Bu müracaatları değerlendiriyoruz. Buraya büyük firmaların gelmesini istiyoruz. Büyük firmalar gelirken de yanlarında da ikame sanayi dediğimiz yan sanayilerin de kurulmasını istiyoruz. Orada hem Uzunköprü’müz hem İpsala’mız hem Keşan’ımız bir taraftan esnafımız da bundan faydalansın. Vatandaşlarımız da faydalansın istiyoruz. Bu çerçevede önemli ve faydalı görüşmeler yaptık. Keşan’daki ticaret odası, borsası yine İpsala’daki arkadaşlarımız katıldılar yönetim kuruluyla beraber. Dün gece de tamamlayıp döndük. Diğer bakanlıklarımıza da uğradık. Bir taraftan da bu devam eden köy yollarımız var. 175 kilometre yol sözü verdik biz sıcak asfalt yapalım diye. Onu da biliyorsunuz maliyeti çok yüksek bir iş. Onunla ilgili de bir ödenek arayışımız oldu. Onunla ilgili de biraz gelişmeler kat ettik, biraz ödenek aldık. Yolumuza da devam ediyoruz durmadan. Yarın da herhalde Sazlıdere mevkiinde başlayacak yol çalışmaları. Bir söz verdik. O sözün arkasında durmaya çalışıyoruz. Sağ olsun bakanlarımız destek oluyorlar her konuda” dedi.

“KALEİÇİ VE SARAÇLAR’DA KENTSEL DÖNÜŞÜMLE BİSMİLLAH DEYİP BAŞLAYACAĞIZ”

Kaleiçi ve Saraçlar Caddesi’nde başlayacaklar çalışmayı açıklayan Vali Sezer, “Bir diğer ön görüşmemiz de Çevre Şehircilik Bakanlığımızla oldu. Biliyorsunuz özellikle Kaleiçi’yle ilgili bir çalışma başlattık. Buradaki konakların yeniden hayata kazandırılması, yeniden ilimize, yeniden ülkemize kazandırılmasıyla ilgili. Bunun proje çalışmaları devam ediyor. Saraçlar’ın projesi kuruldan geçti. Onun projesini bitirdik. Bu hafta itibariyle onaylandı. Saraçlar’da da kentsel dönüşüm başkanımız geldikten sonra oturacağız. Orada da hem Kaleiçi’yle ilgili hem de Saraçlar ile ilgili de Bismillah deyip inşallah başlayacağız. Yol haritamızı koyup ortaya. Bu şekilde görüşmelerimiz oldu” dedi.

“YENİ STADYUM ÖNEMLİ İÇİN ÖNEMLİ YOL KAT ETTİK”

Edirne için yeni stadyum projesine değinen Sezer “Tunca Spor Stadyumu yapıldıktan sonra takımımızı oraya alacağız. Aldıktan sonra da buranın yıkımı ile ilgili çalışmalar inşallah Gençlik Spor Bakanımızla da istişare ettik. Oradaki çalışmaları da başlatacağız. Ama öncelikle bir takımı biz tam anlamıyla bir Tunca Spor Tesisleri’ni alalım. Diğer taraftan da hem milletvekilimiz Fatma Hanım hem bizler yeni bir stadyumun yapılması ile ilgili, bunun yatırım programı alınması ile ilgili de görüşmelerimiz devam ediyor. Orada da şu anda net bir şey söylemeyeyim ama önemli bir merhale de kat edilmiş durumda” dedi.

“AMACIMIZ ÖNÜMÜZDEKİ 5 YIL İÇİNDE EDİRNE’Yİ DÜNYADA ÖRNEK GÖSTERİLEN BİR İL HALİNE GETİRECEĞİZ”

Kentin dünyada örnek gösterilen bir il haline gelmesini istedikleri için planlı çalışmalar yaptıklarını dile getiren Vali Sezer, “Amacımız şu, ilimiz çok değerli bir il. Çok güzel bir il. Hem ülkemiz açısından hem Balkanlar açısından hem de dünya açısından. Bence çok büyük bir tarihi mirası barındıran bir il. Önümüzdeki beş yıla ilimizi tamamen şu yarım kalan işlerini tamamlayıp, bitirip çok güzel, dünyada da örnek gösterilen bir il haline getirmeyi amaçlıyoruz. Bu yaptığımız çalışmalar da burada tek başımıza yapmıyoruz. Burada bir ekibimiz var, hükümetimiz destek veriyor, bakanlarımız destek veriyor. Buradaki amacımız da geniş kapsamlı düşünüp doğru adımları atmak. Bir daha geriye dönüp baktığımız zaman niye bunu yaptık demeyelim. Planlı gidiyoruz ve Türkiye’de hangi alanda ilerliyorsak ki bu işi hangisi iyi yapıyorsa onlarla beraber devam ediyoruz. Çalışmalarını gidip görüyoruz. Seracılıkla ilgili gidip görüyoruz. En iyi nerede yapılmış, bu işi en iyi kim yapıyor. Oradan alıyoruz, burada nasıl değerlendirebiliriz, kendi içimizde bir değerlendirmeye tabi tutup yolumuza devam ediyoruz” diye konuştu.

“SELİMİYE’NİN 2024 YILINDA TAMAMLANMASI UMUDUMUZ”

Selimiye Camii’nin restorasyonunu değerlendiren Vali Sezer, “Burada hem Selimiye ile ilgili hem de tarihi sarayın ihlasıyla ilgili çalışma son derece hızlı bir şekilde devam ediyor. 2025 yılı Selimiye’nin bitirmesi tarihi olarak gösteriliyor ama bizim buradaki yüklenici firmayla çok değerli bir firma, çok güzel çalışıyor. Yaptığımız değerlendirmelerde bunun öne çekilebileceği ve 2024 yılında bitirmesi için biraz hızlandırıldığını belirtiyorlar. İnşallah 2024 yılında tamamlanacak. Orada minarelerle ilgili, 3 minare bitti biliyorsunuz, kalıpları söküldü. 4. minare şu anda, onda çok fazla bir çalışma yapılmayacak ama onunla ilgili çalışma yapılıyor. Yine içerideki el işleriyle ilgili çalışmalar yapılıyor. Çok hızlı bir şekilde Selimiye devam ediyor. Umudumuz 2024 yılında tamamlanması yönünde” diye noktaladı.

Haber: Erkan Ekşi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.