DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2055077-0,99%
Edirne
16°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Vali Sezer, Enez ve İpsala’yı ziyaret etti

Vali Sezer, Enez ve İpsala’yı ziyaret etti

ABONE OL
14 Eylül 2023 12:40
Vali Sezer, Enez ve İpsala’yı ziyaret etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İlçe ziyaretlerini Enez ile sürdüren Vali Yunus Sezer, programına Kaymakamlık ziyareti ile başladı.

Burada, Kaymakam Ömer Sevgili’den brifing aldıktan sonra Enez Belediye Başkanlığını ziyaret eden Vali Sezer, yerel yönetim hizmetleri ve belediye tarafından yapılan çalışmalar ile ilgili Başkan Özkan Gönenç’ten bilgiler aldı.

MUHTARLAR İLE BİR ARAYA GELDİ

Edirne Valisi Yunus Sezer, Enez’de Kaymakamlık ve Belediye başkanlığı ziyaretlerin ardından muhtarlar ile bir araya geldi.

Sıkıntıları yerinde görmek, ihtiyaçları ve talepleri birebir muhataplarından dinlemiş olmak için bu buluşmaların çok önemli olduğunu belirten Vali Yunus Sezer, toplantıda muhtarlara sözü bırakarak kendine iletilen hususları tek tek not aldı.

Özellikle turizm altyapısı, tarımsal sulama yatırımları, içme suyu çalışmaları ve ulaşım konularının değerlendirildiği toplantıda kendisine iletilen konularda çözüm çalışmalarına ivedilikle başlanacağını ifade eden Vali Sezer, kurum amirlerine konuların titizlikle takip edilmesi yönünde talimat verdi.

ENEZ KALESİNDE İNCELEMELERDE BULUNDU

Edirne Valisi Yunus Sezer, ilçe ziyaretleri kapsamında bulunduğu Enez’de esnaf ziyaretlerinin ardından Enez Kalesi ve içerisinde bulunan Enez Fatih Camisini gezerek, incelemelerde bulundu. Vali Yunus Sezer, mavi vatanın yılmaz bekçileri Enez Sahil Güvenlik Bot Komutanlığını da ziyaret etti.

İPSALA’YA ZİYARET

Enez programının ardından İpsala’ya geçen Vali Yunus Sezer, Kaymakamlıkta, ilçenin genel durumu, yatırım programında yer alan işler, yürütülen çalışmalar ve planlanan projeler hakkında brifing aldı.

MUHTARLARIN TALEP VE İHTİYAÇLARINI DİNLEDİ

İpsala’da, Belediye Başkanlığı ziyareti ile programına devam eden Vali Sezer, Başkan Abdullah Naci Ünsal’dan belediye hizmet ve çalışmaları ile ilgili bilgi aldı.

İpsala’da düzenlenen toplantıda muhtarlarımızla bir araya gelen Valimiz Yunus Sezer, kendisine iletilen hususlar için hızla harekete geçileceğini belirtti.

Edirne Valisi Yunus Sezer’in muhtarlarımızın talep ve ihtiyaçlarını aldığı toplantıda; ülkemizde üretilen çeltiğin önemli bir bölümünü karşılayan ilçemizle ilgili özellikle tarımsal sulama, altyapı ve yol yapım çalışmaları hususları öne çıktı.

Bölgenin, tarımsal üretime çok önemli bir katkısı olduğunu ifade eden Vali Sezer, devan eden çalışmaların hızla tamamlanması yönünde talimat verdi.

İPSALA AİLE DESTEK MERKEZİNİN AÇILIŞINI YAPTI

İpsala Aile Destek Merkezinin açılışını da yapan Vali Sezer Aile Destek Merkezlerinin, kadınlarımızın ekonomik ve sosyal hayata katılımlarının artırılmasında büyük katkısı olduğunu belirterek, merkezin hayırlı olmasını diledi.

Açılışın ardından Vali Sezer, el emeği göz nuru ile üretilen ürünleri inceledi. Ürünleri çok beğendiğini ifade eden Vali Sezer, kadınlarımızı tebrik etti.

Vali Sezer, Edirne Milletvekili Fatma Aksal ile birlikte İpsala Ticaret Borsasını ziyaret etti. Ziyarette, İpsala Organize Sanayi Bölgesi yapım süreci ele alındı.

AVRUPA’NIN EN ÖNEMLİ HAZIR ÇİM ÜRETİM TESİSİNİ GEZDİ

Vali Sezer, İpsala Ticaret Borsası ziyaretinin ardından Avrupa’nın en önemli hazır çim üretim tesislerinden biri olan, yurt içinde ve yurt dışında birçok stadın çim ihtiyacını karşılayan Türk Çim tesisini gezdi. Vali Sezer, aynı zamanda biyoenerji ile elektrik üretimi firmanın yetkililerinden üretim, istihdam ve kapasitelerine yönelik bilgi aldı.

Vali Sezer, İpsala programının son kısmında süt ürünleri üretimi yapan Kaya Çiftliği tesislerini gezerek, incelemelerde bulundu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.