DOLAR 32,4309 -0.22%
EURO 34,8871 -0.02%
ALTIN 2.419,95-0,10
BIST 10.045,74-0,37%
BITCOIN 1882149-4,19%
Edirne
18°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Vali Sezer muhtarlarla buluştu

Vali Sezer muhtarlarla buluştu

ABONE OL
20 Ekim 2023 10:52
Vali Sezer muhtarlarla buluştu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

19 Ekim Muhtarlar Günü vesilesiyle Edirne Valiliği tarafından Polis Bahçesi Meriç Sosyal Tesisleri’nde mahalle ve köy Muhtarları için bir yemek programı düzenlendi. Programa Edirne Valisi Yunus Sezer, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne İl Emniyet Müdürü Onur Karaburun, kurum müdürleri, mahalle ve köy muhtarları katılım sağladı.

“MAHALLEMİZDE VE KÖYLERİMİZDE ELİMİZ, KULAĞIMIZ, GÖZÜMÜZSÜNÜZ”

Edirne Valisi Yunus Sezer “Hepinizin muhtarlar gününü kutluyorum. Başarılarınızı, sağlığınızı güzel çalışmalar diliyorum. Gerçekten muhtarlarımızla ilgili söyleyecek çok sözümüz var. Ama köklü devlet geleneğimizde muhtarlarımızın yeri ayrıdır. Devlet olarak var olduğumuz günden itibaren muhtarlık sistemi değişik adlar altında bugüne kadar Cumhuriyetimize kadar gelmiştir. Ve her zamanda toplum için önemli bir kurum halindedir ve bundan sonra bu şekilde devam edeceğiz. Kıymetli muhtarlarımız, her şeyden önce hepinize çok teşekkür ediyorum. Gerçekten de demokrasinin ilk meşru olduğu alanlardan bir tanesi muhtarlarımızdır. Başkanımızın söylediği gibi kendiniz aday oluyorsunuz ve halkımızın teveccühüyle, tercihiyle bu muhtarlığı yerine getiriyorsunuz. Mahallelerinizde ve köylerinizde bizi duyan kulağımız, gören gözümüz ve vatandaşa dokunan elimiz konumuzdasınız. İçinizde 35 yıl kesintisiz muhtarlık yapan muhtarlarımız var. Gerçekten bu büyük bir teveccühün sonucudur. Birkaç dönem görev yapan muhtarlarımız var. Tecrübeleriyle yeni arkadaşlarımıza muhtarlığın önemini ve muhteviyatını anlatıyorlar. Aynı zamanda yeni başlayan arkadaşlarımız da vardı, bir dönemini bitirdiler, bitirmek üzereler. Onlar da heyecanlarıyla bu sisteme kendi varlıklarını ortaya koyuyorlar. Bu makamlar, gelip geçici makamlar, önemli olan bir hoşça seda bırakmak, önemli olan vatandaşımızın gönlüne dokunmak, garip gurabaya el uzatmak ve mahallemizde, köyümüzde devlet adına, millet adına ne yapılacaksa onu en iyi şekilde, ya kendimiz yapmak ya da yapabilecek makamları harekete geçirmek. Bunu Edirne’de en iyi şekilde yaptığınızı görüyoruz. İnşallah bundan sonra da hep beraber, birer çalışma arkadaşı olarak bu güzel ilimize, bu serhat ilimize güzel hizmetler yapmayı Allah nasip eder. Ve beraber güzel projeleri hayata geçiririz ve birçok vatandaşımıza ulaşırız” dedi.

“EMNİYET VE JANDARMA 24 SAAT HİZMET ETMEK İÇİN HAZIR”

Mahallelerde yaşanan sıkıntıların ve illegal olaylar için kolluk kuvvetlerinin hazır olduğunu belirten Vali Yunus Sezer “Devletimizin imkanları geniş. Mahallelerimizde asayiş yönüyle, diğer ekonomik yönde sıkıntı çeken vatandaşlarımız yönüyle, diğer alanlarda ne sıkıntı varsa burada çözebiliriz. Bunları beraber halledebiliriz. Belki buranın konusu değil ama yine asayiş yönüyle emniyetimiz, jandarmamız 24 saat burada vatandaşlarıma hizmet etmek için hazırlar. Bu mahallelerde uyuşturucu, benzeri asayiş, belli kişiler oluşabilir, asayişi tehdit edebilir. Kesinlikle bununla mücadele edeceğimizi bilmeniz ve en ufak bir taviz göstermeyeceğimizi bilmenizi isteriz. Bu konuda çok hassasız. Sizlerde bildikleriniz, gördükleriniz varsa muhakkak bundan sonra da iletin” dedi.

“MAZLUMUN AHI KALMAZ”

Filistin’e yaşanan drama değinen Vali Sezer Bir diğer kanayan yaramız Filistin. Maalesef bugün 12. günü geçti hatta. İnsanlığın gözü önünde, canlı yayında bir halkın soluk, çocuk, kadın, yaşlı gözetilmeden katledildiğini, son teknoloji silahlarla yok edildiğini görüyoruz. Ve gerçekten de Türkiye’nin 81 ilinde Filistin’e destek sesleri yükseliyor, kampanyalar yapılıyor. Bizler de en güçlü şekilde bu şiddeti kınadığımızı ve bu mazlumların ahının kalmayacağını belirtmek isteriz. İnşallah Edirne olarak da bütün vatandaşlarımız aynı hassasiyetleri. Bu kimseye taşkınlık yapmadan, kimseye bir zarar vermeden de gösterilerini yapıp seslerini duyuyorlar. Buradan en şiddetli şekilde İsrail’i kınıyoruz. Allah’tan rahmet diliyoruz ölen Filistinli masum kardeşlerimize ve bütün İslam aleminin başı sağ olsun. İnşallah bir an önce sükun ve sulh ortamı oluşur ve insanlar tekrar hayatları üzerinde dururlar. Ben tekrar Muhtarlar Günü’nüzü kutluyorum, tebrik ediyorum, başarılar diliyorum”diye belirtti

“MUHTARLAR VATANDAŞIN SORUN ÇÖZÜMÜNDE BİRİNCİ DERECE ETKİLİ VE SORUNLU KİŞİLER”

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ” Tabii ki gerek genel yönetimlerle, gerek kamu kurmalarıyla vatandaşın ilişkisini sağlayan, köprü vazifesi yapan muhtarlarımız da vatandaşın sorunlarının çözümünde birinci derecede etkili ve sorumlu kişiler. Bu anlamda ülkemizdeki demokrasinin sürdürülmesi, yaşatılması içine hep birlikte görev yapmaya devam edeceğiz. Diğer taraftan muhtarımın da söylediği gibi geçen yıl bir maden faciası nedeniyle muhtarlar gününü coşkuyla kutlayamamıştık. Bugün de İsrail’in Gazze’de, içerisinde sivillerin, yaralıların, hastaların olduğu bir hastaneyi bombalaması ve insanlık suçu işlemesinin nedeniyle de coşkuyla kutlayamıyoruz. Mustafa Kemal Atatürk’ümüz dediği gibi milletin hayatı tehlikeye düşmedikçe savaş bir cinayet diyor. Bu bağlamda Filistin halkının, Filistinli kardeşlerimizin de her zaman yanlarımızda olduğunu bir kez daha ifade etmek istiyorum. Muhtarlar gününiz kutlu olsun”

“BUGÜN ACI BİR GÜN”

Edirne Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı İrfan Tasmalı “Bugün muhtarlar günü. Bugünü bize armağan eden Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a sizler adına teşekkür ediyorum. Bugün İslam aleminde acı bir gün yaşıyoruz. Bizi çok rencide ediyor. Biz muhtarlar çok çalışmamız, çok üretmemiz gerekiyor” dedi

Filistin saldırısını kınayan Edirne Köy ve Mahalle Muhtarları Federasyonu Başkanı Sedat Tosun’da Filistin’e saldırıları nedeniyle İsrail’i kınadığını belirterek muhtarlarım gününü kutladı.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.