DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2049607-1,30%
Edirne
21°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Vali Sezer’den Kadınlar Günü kutlaması

Vali Sezer’den Kadınlar Günü kutlaması

ABONE OL
7 Mart 2024 21:38
Vali Sezer’den Kadınlar Günü kutlaması
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Valisi Yunus Sezer, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Sezer mesajında, kadınların hayatın her alanında etkin rol aldığını vurguladı.

Vali Sezer mesajında şunları söyledi;

“Karşılıksız sevginin ve eşsiz hoşgörünün yegâne temsilcileri, hayatımızın her anını daha özel kılarak güzelleştiren, dünyamızı daha yaşanılası hale getiren tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü en içten dileklerimle kutluyorum.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, dünyadaki gelişmiş birçok ülkeden önce Türk kadınına seçme ve seçilme hakkını 5 Aralık 1934 tarihinde yasal düzenleme ile vererek Türk kadınını dünya kadınlarının önüne geçirmiştir. “Ey Kahraman Türk Kadını sen omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın.”diyerek Türk kadınına verdiği değeri ifade etmiştir.

Toplum yapımızı şekillendiren kadınlarımızın, hayatın bütün alanlarına daha etkin bir şekilde katılmalarına imkân sağlayacak şartları hazırlamak ise temel ve ortak sorumluluğumuzdur. Bu bağlamda birçok başarılı projeyi uygulamaya koyduk. SODAM, Halk Eğitim Merkezleri, Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifleri aracılığı ile yüzlerce kadınımızı üretime yönlendirdik. Bu merkezlerde kadınlarımız tarafından üretilen el emeği göz nuru ürünlerin satışı için www.edirneyoresel.com.tr sanal marketi hizmete açtık. Bu sayede üreten kadınlarımız hem kendi aile bütçelerine hem de şehrimizin ekonomisine çok önemli bir katkı sağlamış oldular.Bizler hayatın her alanında tüm kadınlarımıza destek olmaya devam edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle; yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren, üreten, eğiten, yetiştiren ve özverinin timsali olan başta şehit ve gazi annelerimiz olmak üzere, dünyayı sevgi ile dolduran tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.