DOLAR 32,4056 -0.08%
EURO 34,6468 -0.52%
ALTIN 2.391,66-1,77
BIST 10.045,74-0,37%
BITCOIN 1953598-4,21%
Edirne
14°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Vali Vekili Zehin’den Kırkpınar kutlaması

Vali Vekili Zehin’den Kırkpınar kutlaması

ABONE OL
8 Temmuz 2023 11:19
Vali Vekili Zehin’den Kırkpınar kutlaması
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Vali Vekili Sıdkı Zehin, “Tarih ve kültür kenti Edirne’nin fethi ile başlayan ve 662 yıldır süregelen Kırkpınar’a kavuşmanın mutluğunu ve heyecanını bir kez daha yaşıyoruz” dedi.

Edirne Vali Vekili Sıdkı Zehin, bu yıl 662’incisi düzenlenen tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri nedeniyle kutlama mesajı yayımladı.

Vali Vekili Zehin, mesajında şunları söyledi; “Tarih ve kültür kenti Edirne’nin fethi ile başlayan ve 662 yıldır süregelen Kırkpınar’a kavuşmanın mutluğunu ve heyecanını bir kez daha yaşıyoruz.

Bu topraklarda doğan ve yüzlerce yıldan beri süregelen ata yadigârı güreşin, emek, sevgi, saygı ve inançla harmanlandığı Er Meydanı’ndan, tarihimize adını altın harflerle yazdıran nice pehlivanlar gelip geçmiştir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk de Türk güreşine büyük önem vermiş, Kurtdereli Mehmet Pehlivan’a yazdığı mektupta “Seni cihanda ün salmış bir Türk pehlivanı olarak tanıdım. Parlak muvaffakiyetlerin sırrını şu sözlerle izah ettiğini öğrendim; ‘Ben güreşte arkamda Türk Milletinin bulunduğunu ve millet şerefini düşünürüm’ bu dediğini en az yaptıkların kadar beğendim. Onun için senin bu değerli sözünü Türk sporcularına bir meslek düsturu olarak kaydediyorum. Pehlivan ömrünün tam sağlıklı ve uzun sürmesini dilerim” demiştir.

Bu duygu ve düşüncelerle, 662. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinin gerçekleştirilmesinde emeği geçen tüm kurum ve kuruluşlarımıza, yağlı güreşin olmazsa olmaz değerleri Pehlivanlarımıza, Kırkpınar Ağalarımıza, Cazgırlarımıza, Hakemlerimize ve Pehlivanlarımıza destek veren şahıs, kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyor, güreşlere katılacak tüm pehlivanlarımıza başarılar diliyorum”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.