Edirne’nin Uzunköprü ilçesine bağlı Kurtbey köyünde atıl durumda bulunan bir bina, Edirne Valiliği’nin destekleriyle yenilenerek modern bir gıda işletme tesisine dönüştürüldü.
Kurtbey Kadın Kooperatifi üyesi üretici kadınlar, Vali Yunus Sezer’i ziyaret ederek kendilerine verdikleri destek ve yapılan çalışmalar dolayısıyla teşekkür ettiler. Üretici kadınlar Vali Sezer’e yöresel tatlar arasında yer alan Mayka da tatlısı takdim ettiler.
S.S. Uzunköprü Kadın Eli Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi çatısı altında bir araya gelen Kurtbeyli girişimci kadınlar, yeni tesislerinde geleneksel Türk lezzetlerini geleceğe aktaracaklar. Tesiste, yöresel tatlar arasında yer alan Mayka tatlısı, pancar pekmezi ve birbirinden lezzetli reçel çeşitleri üretilecek.
Kooperatif üyesi kadınlar, tesiste üretilecek ürünlerle hem ekonomik kalkınmalarına katkı sağlayacak hem de yerel lezzetlerin tanıtımına katkıda bulunacak.
Haber Merkezi
GÜNCEL
11 Nisan 2025GÜNCEL
11 Nisan 2025GÜNCEL
11 Nisan 2025GÜNCEL
11 Nisan 2025MARMARA BÖLGESİ
11 Nisan 2025MARMARA BÖLGESİ
11 Nisan 2025GÜNCEL
11 Nisan 2025