DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 20843651,66%
Edirne
15°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Vatandaşı bıktırdılar

Vatandaşı bıktırdılar

ABONE OL
8 Ağustos 2019 10:19
Vatandaşı bıktırdılar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Belediyesine bağlı zabıta ekipleri vatandaşların şikayet etmesi üzerine uzun süredir çarşı mevkiinde bir dernek adı altında bağış toplamaya çalışan kişilere müdahale etti.

Yaklaşık 3 yıldır her yaz ayında Edirne’nin çarşı bölgesinde ve özellikle kentin vitrini olan Saraçlar Caddesi’nde ellerindeki dergi ve bir dernek adı altında bulundurdukları kimliklerle vatandaşlardan bazı kişiler para toplamaya başlamıştı. Güler yüz ve samimi yaklaşımla vatandaşlara yaklaşıp bağlı bulundukları dernek için bağış beklentisi ile hareket eden kişilere ise müdahale edilmemesi tepki toplamıştı. Dün ise şikayetler üzerine zabıta ekipleri Edirne’den olmayan bu kişilere bir anda müdahale etti. Kendilerini savunan şahıslar ise kendilerince haklı olduklarını göstermek adına zabıtaya karşı durdu. Vatandaşların şikayeti üzerine gelen zabıta ekipleri ise bu kişilerin ellerindeki evrak ve dergileri incelemeye aldı. Zabıta tarafından olay yerinden uzaklaştırılan kişiler ise gözden kayboldu.

“DIŞARIDAN GELİP VATANDAŞIN DUYGULARINI SUİSTİMAL EDEREK PARA TOPLAYANLAR”

Çevredeki vatandaşlar ise “Bu kişilere göz açtırılmaması gerekiyor. Her sene aynı hareketler. Daha önceki yıllarda milli duyguları suistimal edercesine Atatürk ve Türk Bayrağı kartpostalları satarak para toplamaya çalışıyorlardı. Sürekli birileri tarafından Edirne’nin vicdanlı vatandaşlarının duygularını sömürmek adına buraya gönderiliyorlar. Şehir de zaten ekonomik sıkıntılar var. Bir de dışarıdan gelen bu tür kişilerin Edirneli vatandaşların vicdanı, duygularını suistimal ederek cebindeki paraya göz dikmeleri bardağı taşırdı” şeklinde tepkilerini dile getirdiler.

“PEÇETE SATANA DEĞİL, BAŞKA ŞEHİRDEN GELEN ÜSTÜ İYİ GİYİNİMLİ DİLENCİLERE MÜDAHALE EDİLMELİ”

Avrupa şehri Edirne’nin kendi halinde olan insanlarının duygularından yararlanarak şehir dışından gelip sürekli dilenerek rahatsızlık veren dilencilere de müdahale edilmesi gerektiğini söyleyen Edirneli vatandaşlar “Edirne Belediyesi zabıtaları bu kişiler dışında yine şehir dışından gönderilen, üstleri temiz, çantalı, simaları Edirne’den olmayan dilencilere müdahale etmeli. Sürekli dışarıdan buraya kıyafetleri çok düzgün olan kadınlar dilenmeye geliyor. Çarşı merkezde restoranlar, kıraathaneler, tatlı dükkanları, banklarda oturanlardan para dileniyorlar. Edirne’de ki dilenen kendi vatandaşı ise yara bandı ve peçete satarak para talebinde bulunuyor. Hangisinin dışarıdan, hangisinin buralı olduğunu ayırt edebiliyoruz. Zabıta ekipleri elinde peçete, kalem, yara bandı satana dokunmayabilir, ancak dışarıdan halkı sömürmeye gelen ve rahatsızlık vererek dilenenlere müdahale ederse artık birileri bu tür insanları buraya göndermekten vaz geçer. Belediyenin zabıtası artık insanları sömürmeye çalışanlara müdahale etsin” şeklinde konuştular.

Erkan Ekşi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.