DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2038566-2,80%
Edirne
20°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

…Ve sobeee

…Ve sobeee

ABONE OL
9 Aralık 2022 16:50
…Ve sobeee
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne’de yazdığı haberleri ile gündem yaratan, cesur, tarafsız ve basın ilkelerinden ödün vermeyen gazetemize tuzak kuran kumpas ekibinin üyesi kendi kazdığı kuyuya düştü. ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt’a ait kişisel otomobilin plakalarını çıkarıp kurumun önünde sözde 497 bin liraya alınmış araç gibi gösterip kurulan kirli tezgahın aktörlerinden kurumun kadrolu şoförü Turgay Akpınar’ın görüntüsü gönderilen CD’de yer alan fotoğraflara yansıdı.

Türkiye’nin yıllardan beri konuştuğu ve yargılama aşamasında ‘sahte delil üretme’ iddiaları ile gündeme gelen Ergenekon, Balyoz ve Oda TV davalarında dillendirilen kumpas suçlamalarının bir örneğini gazetemize yapılmak istenmesinin yarattığı skandal kent gündemine bomba gibi düştü. Edirne’de iş, siyaset ve bürokrasi dünyası ETSO adının da karıştığı kirli tezgah her köşede konuşuluyor.

2013 DEĞİL 2006 MODEL

Kumpasçıların gazetemize gönderdiği mektupta yer alan CD’de okuyucularımızla paylaştığımız üzerinde oynanarak düzenlenen sahte faturadaki bilgilere göre 2013 Model S350 Mercedes otomobil diye gönderilen ETSO binasının önünde değişik açılardan çekilen aracın 2013 değil 2006 model olduğunu ortaya çıkardık. Fotoğraflarda yer alan aracın bir çok özelliği 2013 değil 2006 model olduğunu gösteriyor.

ZIPKINKURT’UN ÖZEL ARACI

Gazetemizin yazı işlerinin araştırmasına göre, kumpas ekibi ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt’un ortağı olduğu şirket adına tescilli 34 TR 689 plakalı siyah 2006 model Mercedes S 350 otomobili yeni görünmesi için önce pırıl pırıl yıkadılar.

Daha sonra Zıpkınkurt’un aracı inandırıcı olması için ETSO binasının önüne getirildi. Burada kirli eller otomobilin üzerindeki 34 TR 689 plakasını çıkardı.

SÖZDE FATURADAKİ SÖZDE MERCEDES

Gazetemize kurdukları tuzağın inandırıcı olması için, ihbar mektubuna göre kamuoyundan gizlemek için ETSO’nun garajında saklanan Mercedes dışarı çıkarılarak kurumun binasının önüne park edildikten sonra arka koltuğuna geçen kirli eller Samsung GT-l9500 model cep telefonlarını çıkarıp ilk fotoğraf için 24 Temmuz 2014 günü saat 12.53’te düğmeye basıp ön konsolu fotoğrafladı.

Sahte fatura düzenleyen ekip gazetemizde boy boy fotoğraf kullanmamız için aracın iç görüntüsünden sonra hemen saat 12.54’te ön cepheden fotoğrafladılar. Gazetemize kurulan kumpas için yeterli görsel malzeme konusunda boş durmayan kirli eller bir de saat 12.55’te bu kez otomobilin arka bölümünü fotoğrafladı. Tezgahçılar gazetemizi o kadar iyi düşünmüşler ki saat 12.56’da ise aracın sol kapısını açarak fotoğraflamayı da unutmamışlar.

Kumpas ekibinin mektupta sözünü ettikleri ısıtmalı koltuklar, televizyonlu olduğunu da kanıtlamayı unutmamışlar ve saat 13.05’te bu kez Zıpkınkurt’un ortağı olduğu şirkete ait aracın içindeki televizyonu çalıştırırken de görüntülemişler.

…ve SOBEEEEE

Gazetemize kurulan kumpas ve kirli tezgahı düzenleyen ekibin üyesi son kez saat 13.07’de Samsung GT-l9500 model cep telefonlarını çıkarıp, meclis kararı ile Temmuz ayında 117 bin lira ödenerek alınan 22 ET 251 plakalı Mercedes VİP minibüsü de karenin sol tarafına alıp Zıpkınkurt’un şirketine ait aracı son kez plakasız olarak ETSO binasının sağ yan tarafında park halinde arka bölümünden çekiyor.

Kirli tezgah için kumpası hazırlayan ekipte yer alan ETSO’da şoför olarak görevli Turgay Akpınar saat 12.55’te plakaları çıkarılıp yazı işlerimize yutturmak istedikleri çakma 2013 model Mercedes’in fotoğrafını çekerken kendi görüntüsü de aracın üzerine yansıdı. Gazetemizin dikkatli Yazı İşleri ekibi kısa sürede kumpasçıları ortaya çıkardı.

BAŞKAN SUSKUN

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı gazetemize kurulan kumpası ortaya çıkarmamızdan sonra sessizliğini koruyor. Almanya’da bulunan Zıpkınkurt’un hergün telefonla Edirne’yi arayarak kirli tezgahın Edirne kamuoyuna yansıması hakkında yakın çevresinden bilgi aldı.  Başkan Zıpkınkurt’un adının ve kurumun karıştığı skandalla ilgili etik bir davranışın içinde olup olmayacağı kamuoyu tarafından bekleniyor.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.