DOLAR 32,3974 0.08%
EURO 34,8252 0.03%
ALTIN 2.398,700,09
BIST 10.208,651,62%
BITCOIN 19262963,84%
Edirne
14°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Vekil adayı Yazgan, Roman vatandaşlara seslendi

Vekil adayı Yazgan, Roman vatandaşlara seslendi

ABONE OL
10 Mayıs 2023 09:51
Vekil adayı Yazgan, Roman vatandaşlara seslendi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne Milletvekili Adayı Ahmet Baran Yazgan, ülke gündemine ilişkin değerlendirmede bulundu. Millet İttifakı’nda hiçbir insanın etnik kökeni sebebiyle ayrıştırılmayacağının altına önemle çizen Yazgan, Roman vatandaşlara seslenerek: “Sizler bizim ülkemizin değişmez temel taşısınız” dedi.

CHP’li Yazgan son dönemlerde sıkça gündeme gelen etkin köken konusuna ilişkin değerlendirmede bulundu. Son 20 yılda iktidarın kutuplaştırıcı ve ayrıştırıcı bir politika izlediğinin altını çizen vekil Yazgan, Türkiye’nin etnik kökenli bir ülke olduğunu anımsatarak: “Cumhur İttifakı’nın sürekli gündeme getirdiği ve hiçbir manası olmayan etnik köken konusuna değinmek istiyorum. Bizler bu coğrafyada birlikte var olduk. Kurtuluş Savaşı’nda, Çanakkale Savaşı’nda omuz omuza vererek düşmanları yurdumuzdan kovduk. Hiçbir zaman sen Kürtsün, Alevisin, Romansın, Çerkezsin diye bir ayrımda bulunmadık. Yakmadık yıkmadık ötekileştirmedik. 2 sınıf vatandaş konumuna düşürtmedik.

“BUNU YAPAN İKTİDAR”

Fakat geldiğimiz durum ortada insanlar birbirlerinin görüşüne dahi katlanamaz durumda. Öyle ki daha küçücük evlatlarımız etnik köken ayrımına maruz kalıyor. Bunu yapan tabii ki de Türkiye’nin siyasi havası, iktidarın insanlara empoze ettiği ideoloji. İlk önce etnik köken sebebiyle insanları dışlıyorlar, seçim zamanı geldiğinde de hepimiz kardeşiz nâraları atıyorlar. Bunlar sözde kardeşlik. Kardeşlik böyle olmaz. Kardeşlik böyle politikalarla yürümez.

“KARDEŞÇE YAŞAYACAĞIZ”

Özellikle ben buradan kalbi temiz, aklı temiz vicdanı hür roman vatandaşlarımıza sesleniyorum. Sizler tüm Türkiye’de ve dünyada olduğu gibi Edirne’de de, Trakya’da da göz bebeğimizsiniz. Sizler bizim ülkemizin değişmez temel taşısınız. Sizleri dışlamak ötekileştirmek bir yana, her zaman aklımızda ve kalbimizdesiniz. Ne tür durumlara maruz kaldığınızı çok iyi biliyoruz. Ne tür dışlamalarla cebelleştiğinizi çok iyi biliyoruz. Sizlere söz veriyoruz bunların hepsi Millet İttifakı iktidarlığında son bulacak. Hiçbir zaman hor görülmeyeceksiniz. Sizler her zaman baş tacımız olacaksınız. Her yerde, her zaman söz hakkınız olacak. Sizlere söz, hepimize baharlar gelecek. Etnik köken ayrımı son bulacak. Kardeşçe yaşayacağımız sabahlara birlikte uyanacağız” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.