DOLAR 32,5906 0.35%
EURO 34,8298 0.26%
ALTIN 2.495,680,47
BIST 9.450,08-0,78%
BITCOIN 21047925,30%
Edirne
14°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Velilerde sınav kaygısı

Velilerde sınav kaygısı

ABONE OL
26 Şubat 2020 10:54
Velilerde sınav kaygısı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Veli Der Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Aytekin, bu yıl ilimizde bin 513 fazladan öğrencinin Liseye Geçiş Sınavı’na (LGS) gireceğini belirterek, “Liselere girecek öğrenci sayısında yaşanacak artışa rağmen İl Milli Eğitim Müdürlüğünün ne gibi çözümler ürettiği yönünde açıklamasının olmaması sınav tarihi yaklaşırken başta öğrenciler olmak üzere velilerimizi de kaygılandırmaktadır” dedi.

Edirne Veli Der Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Aytekin, beraberinde yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Liseye Geçiş Sınavı’nda Edirne’de ki öğrencilerin yaşayacağı mağduriyet hakkında açıklamalarda bulundu.

2012 yılında uygulamaya konulan 4+4+4 eğitim sisteminin ardından, 60, 66 ve 72 aylık çocukların aynı anda okula başlaması nedeniyle bu yıl ilimizde bin 513 öğrenci fazladan liselere yerleştirme sınavına gireceğini belirtken Aytekin, “Liselere girecek öğrenci sayısında yaşanacak artışa rağmen İl Milli Eğitim Müdürlüğünün ne gibi çözümler ürettiği yönünde açıklamasının olmaması sınav tarihi yaklaşırken başta öğrenciler olmak üzere velilerimizi de kaygılandırmaktadır” dedi.

“SINAVA GİRECEK ÖĞRENCİ SAYISI YÜZDE 41 ARTTI”

İlimizde geçen yıl sınava giren öğrenci sayısının 3 bin 669 iken bu yıl yüzde 41 artışla 5 bin 182 olacağını belirten Aytekin, “Merkez dahil tüm ilçelerde yaşanan bu artışa rağmen, öğrencilerimizin ağırlıklı olarak gitmek istediği akademik Anadolu liseleri sayısında herhangi bir artış olmamıştır. Önceki yıllarda sınavla öğrenci alan Anadolu liselerinin bazılarının kapsam dışı bırakılması, sınavla öğrenci alanların da kontenjanlarının azaltılması öğrencilerimizin okullara yerleştirilmesinde sorunlar yaşanmasına sebep olmuştur” dedi.

“İKİLİ ÖĞRETİME Mİ GEÇMEYİ PLANLIYORSUNUZ?”

Kafalarda ki soru işaretlerinin giderilmesi için eğitim sisteminde ki planların paylaşılmasını istediklerini dile getiren Aytekin “Bu yıl da aynı sorunların yaşanmaması için İl Milli Eğitim Müdürlüğü ne planlıyor? Yeni yapılan Anadolu lisesi var mı? Sınavla öğrenci alan okulların sayısı arttırılacak mı? Alınacak öğrenci sayılarında kontenjanlar arttırılacak mı? İkili öğretime geçmeyi mi planlıyorsunuz? Kısacası öğrencilerimizin ve velilerimizin sorununu çözecek ne gibi önlemler aldığınızı bilmek isteriz. Yoksa öğrencilerimizi ve velilerimizi; özel okullara, imam hatip ve meslek liselerine yönlendiren bu sistemin devam etmesinden memnunlar mı? Veli Der olarak yetkililerden ilimizdeki sıkıntının en aza indirilmesi yönünde tedbirlerin alınması ve kamuoyu ile paylaşılmasını talep ediyor, konunun takipçisi olacağımızı kamuoyuna duyuruyoruz” dedi.

Erkan Ekşi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.