DOLAR 32,3698 0.15%
EURO 34,9870 -0.32%
ALTIN 2.324,340,22
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 22919052,23%
Edirne
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Verimli meralar yok edildi!

Verimli meralar yok edildi!

ABONE OL
24 Kasım 2021 23:49
Verimli meralar yok edildi!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, yapımı devam eden hızlı tren çalışmalarında çıkarılan verimsiz toprakların, verimli meralara döküldüğünü belirterek, verimli meraların yok edildiğini öne sürdü.

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, İl Genel Meclis Üyemiz Serdar Çığla ile birlikte hızlı tren çalışmalarının yapıldığı Havsa’nın Kuzucu, Abalar ve Kabaağaç köylerinde incelemelerde bulundu.

Hızlı tren çalışmaları sırasında verimli meraların yok edildiğini savunan Milletvekili Gaytancıoğlu, “Binlerce dekar verimli mera rant uğruna yok edildi” dedi.

Gaytancıoğlu, “Akıllı ülkeler bu çağda topraklarını korumak için özen gösteriyor ve çevre bilinci oluşturuyor. Bir tane gelişmiş ülke yoktur ki bu çağda tarım topraklarını tren yolu yaparken yok etsin” dedi.

Milletvekili Gaytancıoğlu, “Bunları söylediğimiz zaman AKP korosu “siz hızlı trene karşı mısınız?” diye bağırmaya başlıyor. Hızlı tren yapmanın meraları, tarım alanlarını yok etmeden mümkün olduğunu anlatmaya çalışıyoruz. Anlamıyorlar…” dedi.

“TEKNOLOJİYE, HIZLI TRENE KARŞI DEĞİLİZ”

Teknolojiye, hızlı trene karşı olmadıklarını belirten Milletvekili Gaytancıoğlu, şunları söyledi;

“Biz tren hafriyatı esnasında çıkan verimsiz toprakların verimli meralara dökülerek binlerce yılda oluşan bu ekolojik dengenin yok edilmesine, hayvan otlatılacak mera kalmamasına karşıyız. Bir santim tarım toprağının milyonlarca yılda oluştuğunu düşünürsek bu toprakların bir daha geri gelmesi mümkün değil. Meralarımızı, tarım alanlarımızı yok etmeye bu şekilde devam edersek halkımızı nasıl ucuz ve güvenli şekilde doyuracağız? Meralar yok edilince hayvancılık nasıl yapılacak? Yüzbinlerce besilik sığır ithal edip milyarlarca dolarımızı yabancı ülkelere akıtmaya daha ne kadar devam edeceğiz?” şeklinde konuştu.

Haber Merkezi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.