DOLAR 32,5077 -0.12%
EURO 34,8019 -0.2%
ALTIN 2.419,04-0,44
BIST 9.677,700,34%
BITCOIN 21679320,69%
Edirne
21°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Vicdanların isyanı

Vicdanların isyanı

ABONE OL
30 Ekim 2021 18:15
Vicdanların isyanı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Trakya Üniversitesine alınacak personel kadrolarının ‘kişiye özel’ olduğu yönündeki iddialarda geçen isimleri notere tespit ettirdik, sonuçlar birebir örtüştü.

Trakya Üniversitesi Edirne Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Sosyal Hizmetler Bölümüne alınacak Öğretim Görevlisi Sınavı öncesi kazanacak personelin isimlerini notere tespit ettirdik. Edirne kamuoyunda ‘kişiye özel’ sınav şartları konularak sınav düzenlediği yönünde günlerde tartışmalar ve alınacak isimlerin belli olduğu yönündeki eleştiriler üzerine harekete geçen gazetemizin noter aracılığı ile yaptığı tespit ile anlatılanların ‘iddia’ değil ‘gerçek’ olduğunu ortaya koydu.

Trakya Üniversitesi Resmi Gazetenin 27 Aralık 2019 tarihinde yayınlanan ilanın da, bağlı fakülte, enstitü, yüksekokul, fakülte, rektörlük gibi birçok birimine öğretim üyesi ve öğretim görevlisi alınacağını duyurdu. Sınavlara katılacak adaylarda aranacak şartlarda yayınlanan ilanda detaylı olarak açıklandı.

YENİR YUTULUR İDDİALAR DEĞİLDİ

Trakya Üniversitesi tarafından yayınlanan personel ilanında alınacak öğretim üyesi ve görevlilerine ilişkin şartların ortaya çıkmasından sonra başta akademik çevrelerde olmak üzere Edirne kamuoyunda tartışılmaya başlandı. Özellikle Edirne Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu’nun Sosyal Hizmetler Bölümü için alınacak üç öğretim görevlisinde aranan şartlarla ilgili olarak ‘kişiye özel’ olduğu yönündeki eleştiriler yüksek sesle dillendirilmeye başlandı.

NOKTA ATIŞ YAPILDI

Sosyal Hizmetler Bölümü için alınacak personelin için, maliye, kamu yönetimi gibi lisans mezuniyet şartı aranması, bu yetmezmiş gibi ek olarak en az bir yıl ders vermiş olmak şartı aranması eleştiri oklarının hedefi oldu. Ayrıca sınava katılacaklardan, Klinik psikolojisi, Maliye alanında, Girişimcilik alanlarında tezli yüksek lisans şartı getirilmesi ise ‘nokta atışı’ değerlendirmelerine yol açtı. Eleştiriler, ‘işe alınacakların kaşı, göz rengi, boyu’ tarif edilmiş şeklinde değerlendirildi. Adayla için getirilen bu özel şartlar ile daha sınav öncesinde katılımı kısıtlı hale getirdiği ifade edildi. Geniş katılımın önünü kesmek için getirilen özel şartlara rağmen yönetim sadece, girişimcilik alanında yüksek lisans tez şartı isteği sınava bir kişi girmeye hak kazandı. Klinik psikolojisi şartı aranan sınava 6, Maliye alanında yüksek lisans tezi istenen sınava ise 5 aday katıldı.

KAMUOYU GÜNLERCE İSİMLERİ TARTIŞTI

Edirne Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okuluna alınacak 3 Öğretim Görevlisinin isimleri kamuoyunda yüksek sesle dillendirilmeye başlandı. Sınav şartları açıklanmasından sonra günlerce sosyal medya üzerinden ve basın kuruluşları tarafından konu gündem de tutularak haber yapıldı. Ancak Trakya Üniversitesi yönetimi gelen eleştirilere adeta kulaklarını tıkadı.

İSİMLERİ NOTERE TESPİT ETTİRDİK

Kamuoyunda isimlerin tartışılmaya başlanması üzerine Edirne 5. Noterliği aracılığıyla, Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okuluna alınacak personel için 17 Ocak 2020 tarihinde okulun 302 numaralı salonunda yapılacak sınava katılacak adaylardan Funda Selvi ve Nur Keskin’in kazanacağını 14 Ocak 2020 tarihinde beyan ederek imza altına aldık.

SONUÇLAR AÇIKLANDI, İSİMLER TUTTU

Edirne Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu yönetimi tarafından personel alımıyla ilgili sınav sonuçları okulun resmi web sayfasından 21 Ocak 2020 tarihinde öğleden sonra ilan edildi. Edirne 5. Noterliğine 14 Ocak 2020 tarihinde sınavı kazanacak personele yönelik yaptığımız Funda Selvi ve Nur Keskin isimleri 7 gün sonra resmi olarak açıklandı. Gazetemiz tarafından 21 Ocak 2020 tarihinde üçüncü isme yönelikte tespit yaptırıldı, ancak noter beyanında saat yazmadığı için bu konudaki iddialarımızı gündeme getirmiyoruz.

ATAMALARI YAPILACAK MI?

Edirne Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okul yönetiminin ‘adrese teslim’ sınavını kazanacakların önceden tespit ettirilmesine yönelik noter beyanından sonra, Trakya Üniversitesi Rektörlüğü yönetiminin bu konuda nasıl bir tavır alacağı merak konusu oldu. Rektörlük tarafından atamanın yapılıp yapılmayacağı kamuoyu tarafından merakla bekleniyor.

SINAV SONUÇLARI DA TARTIŞMALI

Edirne Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu Sosyal Hizmetler Bölümü için ‘girişimcilik alanında’ yüksek lisans tezi şartı istenen kadro için sadece Funda Selvi’nin şartları tuttu. Selvi tek başına girdiği sınavda büyük bir başarı göstererek kazandı. Edirne Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu için Maliye alanında yüksek lisans tezi şartı aranan sınava ise 5 aday katıldı. Önceden sınavı kazanacağı dillendirilen, Nur Keskin, sınav da 85 puan alırken, ilk yedek olan Muhammet Emin Coşkun ise ALES Puanı daha yüksek olmasına rağmen 60 puan da kaldı. Edirne Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu için Klinik Psikolojisi alanında yüksek lisans tezi şartı aranan sınava ise 6 aday katıldı. Sena Daşkıran ALES notu, Mezuniyet notu daha yüksek olan Uğur Kaçmaz’ı geride bırakarak sınavdan 85 puan alarak kazanan isim oldu. Kaçmaz ise diğer tüm notları yüksek olmasına rağmen personel sınavında 60 alabildi. Bilindiği gibi sınavı kazanan Sena Daşkıran’ın babası Mehmet Daşkıran üniversitenin kırtasiye işleriyle de ilgileniyor.

OKUL MÜDÜRÜNÜN YANINDAN AYRILMIYORLAR

Bilindiği gibi Edirne Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu Müdür Vekili Mustafa Hatipler, 2019-2020 Akademik Yılı Başarı ve Yükseltme töreninde Doçentlik cübbesini giydikten sonra, son sınavı kazanan Funda Selvi’yi hemen yanına Rektör Erhan Tabakoğlu, diğer yanına yine sınavı kazanan Nur Keskin alarak objektiflere poz vermiş ve bu mutlu anını da okulun resmi web sitesinde yayınlayarak tüm akademik camia ve kamuoyuyla paylaşmıştı.

Lütfü Karakaş

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.