DOLAR 32,6638 0.45%
EURO 34,9531 0%
ALTIN 2.519,461,43
BIST 9.524,59-0,06%
BITCOIN 1957682-2,08%
Edirne
16°

PARÇALI BULUTLU

13:09

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Virüse rağmen sokaklar doldu

Virüse rağmen sokaklar doldu

ABONE OL
19 Mart 2020 10:05
Virüse rağmen sokaklar doldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüsüne karşı devletimiz tüm önlemleri ardı adına alırken salgının yayılmaması için 7’den 70’e kadar herkese büyük bir sorumluluk düşüyor. Ancak Edirne’de koronavirüse rağmen cadde ve sokakların oldukça kalabalık olduğu görülürken, birçok vatandaş “Korona’dan korkmuyor musunuz? sorumuza” ise ‘hayır’ cevabı verdi.

Dünyayı etkisi altına alan ve milyonlarca insanın evinden çıkmaya çekindiği koronavirüsü Edirne’yi etkileyememiş durumda. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın önceki gün ülkede virüsün 98 kişiye bulaştığını ve 89 yaşındaki birinin öldüğünü açıklamıştı. Edirne’de ise çok sayıda vatandaşın hayatına olağan şekilde devam ettiği, çarşı ve pazarların oldukça kalabalık olduğu gözlemlendi.

Röportaj yaptığımız birçok vatandaş koronavirüsünden kormadığını ifade etti. Şehrin en işlek caddesi olan Saraçlar Caddesinde güneşin tadını çıkaran ve koranadan korkmadığını belirten 70 yaşındaki Alaaddin Atan, “Edirne’de korona yok, duyulmadı. Olduğu yerde oluyor. Edirne bu konuda iyi durumda. Ben koronadan korkmuyorum” şeklinde konuştu.

“AÇLIKTAN ÖLEN ÇOCUKLARDA VAR”

Dünya’da açlıktan ve savaşlar yüzünden de binlerce insanın öldüğüne dikkat çeken simitçi Çağlayan Işılak, “Ben şahsen koronadan korkmuyorum, önlemlerin alınmasını da yerinde buluyorum. Dünya’da milyonlarca çocuk açlıktan, yoksulluktan ölüyor. Savaşlardan binlerce insan ölüyor.  Korona da vız gelir tırıs gider. Ecel her zaman gelebilir.” dedi.

“KORSAK NE OLACAK”

Korona’dan kormanın bir fayda sağlamayacağını önlem olanın önlem almak olduğunu anlatan Tacettin Yüksel de “Korsak ne olacak, korkmasak ne olur, önlem almak lazım. Birçok yer kapandı, önlem alınması iyi” İfadelerini kullandı.

“KORONAYA İNANMIYORUM”

Korona diye bir hastalığın olduğuna inanmadığını anlatan, Cengiz Çakıcı’da şöyle konuştu: “Ben Koronaya’ya inanmıyorum. İnanmakta istemiyorum. O yüzden korkmuyorum da. Bizim ülkede böyle birşey olmaz” dedi

ŞARKI YAPTILAR

Öte yandan ‘Edirneli boncuk’ olarak da tanınan Remzi Küçükcivan, Mustafa Bıçak, Yılmaz Tutuşturan isimli arkadaşların tef, klarnet, darbuka eşliğinde Saraçlar Caddesi’nde söyledikleri ‘korona’dan Kormuyorum’ adlı şarkıları da beğeni topluyor.

Hüsnü Sarıgül

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.