DOLAR 32,3410 0.27%
EURO 35,1240 -0.04%
ALTIN 2.300,511,02
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 22996763,01%
Edirne
18°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Virüsün maskesi yerlerde

Virüsün maskesi yerlerde

ABONE OL
24 Kasım 2021 23:50
Virüsün maskesi yerlerde
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Korona virüs vakalarının sayısı artmaya devam ederken, salgın için önlem amaçlı takılan maskelerin sokaklara atılması dikkat çekti. Uzmanlar yere atılan maske ve eldivenlerin üzerinde yeterli virüs yükü varsa tutan kişiyi hasta edebileceğini ve kesinlikle kapalı çöp kutularına atılması gerektiğine işaret ederek, ortalıktaki bu görüntünün toplum sağlığını korumak açısından çok ciddi risk oluşturduğunu söylediler.

Tüm dünya korona pandemisiyle savaşırken, sağlık kurum, kuruluşları ve uzmanlardan hijyen çağrısı yaparken, bazı duyarsız vatandaşların korunmak için kullandıkları maskeleri sokağa atmaları tepkiye neden oluyor.

Maskeleri yerlerde gören ve bu görüntünün Edirne’ye, insan sağlığına ve doğaya zarar verdiğini belirten duyarlı vatandaşlar ise “Takılan bu maskeler bizleri bir nebze olsun korumak için. Çene altında değil burun hizasında takılmak amaçlı kullanılması gerekiyor. Mart ayında başlayan salgın 5 aydır sürüyor ve bizim insanımız birçok uyarıya rağmen daha yeni yeni maskeyi tam nasıl takılacağını öğrendi. Şimdi ise maskeyi kullandıktan sonra kullanılmış maskeyi çöplere atılması konusunda mı uyarılar, ikazlar verilmesi gerekiyor. 5 aylık süreçte geldiğimiz nokta maskenin nasıl takılacağı oldu. Şimdi takılan maskenin yere değil çöpe nasıl atılacağı olacak herhalde. Bu süreçte gurbetçilerimiz çok yoğun olmasa da Edirne’ye geliyor, araçlarını park ediyor ve yere bir bakıyor maske. Turistik yerleri geziyor yere bakıyor maske, yemek yemeğe çarşıya iniyor yere bakıyor maske. Temizlik görevlileri sürekli birileri yere maske atacak diye mi gözleyecek? Yoksa insanlarımız maskeyi en yakın çöpe atana kadar onu yere atmamayı mı öğrenecek? Burası sözde Avrupa’ya açılan modern bir şehir. Ancak insanlarımızın duyarsızlığını yerlere atılan maske görüntülerinden anlayabiliyoruz. İnşallah en tez vakitte bu duyarlıksık son bulur ve vatandaşlarımız sadece Edirne’de değil, Türkiye’nin her yerinde bu atıkları çöplere atarak artık birbirimize, doğaya, sağlığa zarar vermeyi bırakır” şeklinde konuştular.

TOPLUM SAĞLIĞI İÇİN TEHLİKE YARATIYOR

Öte yandan Korona virüs salgınından korunmak için kullanılan maske ve eldivenlerin kesinlikle yerlere atılmaması gerektiğini belirten uzmanlar, yerlere atılan maskelerin toplum sağlığı içi tehlike yarattığına dikkat çektiler.

Yere atılan maske ve eldivenlerin üzerinde yeterli virüs yükü varsa tutan kişiyi hasta edebileceğine işaret eden uzmanlar, kullanılmış olan maske ve eldivenlerin kesinlikle kapalı çöp kutularına atılması gerektiğini söylediler.

Erkan Ekşi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.