DOLAR 32,4351 0.16%
EURO 34,6024 0.02%
ALTIN 2.384,460,19
BIST 10.045,74-0,37%
BITCOIN 1867426-8,91%
Edirne
14°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Yağışlar meclis gündeminde

Yağışlar meclis gündeminde

ABONE OL
3 Şubat 2021 10:59
Yağışlar meclis gündeminde
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne İl Genel Meclisi’nde son günlerde etkili olan sağanak yağışların yaşattığı olumsuzluklar konuşuldu. İl Genel Meclis Üyesi Nedret Akbulut, taşkınların önlenmesinde, kanal Edirne’nin büyük bir önem arz ettiği vurguladı.

İl Genel Meclisi’nin dünkü oturumunda son günlerde etkili olarak bazı bölgelerde taşkınlara de neden olan yağışlar konuşuldu. Meclis üyeleri söz alarak bölgelerinde aşırı yağış nedeniyle yaşanan olumsuzlukları anlattılar.

İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Geçmiş, Edirne Valisi Ekrem Canalp’in koordinesinde tüm kurumların teyakkuza geçtiğini belirterek, “Sayın Valimiz bizzat, kurum müdürleri, genel sekreterler, ekiplerle birlikte çizmelerini ve yağmurluklarını giyerek çalışma yaptı. Bu duyarlı davranışlardan dolayı da ilçelerde kaymakamlıklar, köylerde muhtarlar harekete geçtiler. Kanal Edirne projesiyle taşkın riski azaldı” dedi.

İl Genel Meclis Üyesi Nedret Akbulut da Kanal Edirne’nin taşkınların önlenmesinde büyük bir rol oynadığını belirerek, “Kanal Edirne, Edirne’deki su baskınları ve taşkınları azalttı. Aşırı yağışların neticesinde afet oluşması doğal bir olay. Yağışların yüksek miktarda oluşması taşkınlara, sellere neden olmakta. Son yıllarda DSİ ilimizde, ilçelerimizde ve köylerde çok büyük çalışmalar yaptı Edirne’de Kanal Edirne olmasaydı, Karaağaç bölgesi geçmiş yıllarda yaşanan kötü görüntüler ortaya çıkabilirdi. Bunu geçmiş yıllarda hep yaşadık. Kanal Edirne yapımından sonra bugün yoğun yağışlarda taşkın oluşmasını Edirne atlattı” şeklinde konuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.