DOLAR 32,3722 -0.38%
EURO 34,8022 -0.07%
ALTIN 2.394,99-1,13
BIST 10.208,651,62%
BITCOIN 19141082,71%
Edirne
14°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Yağmurlar hububata can suyu oldu

Yağmurlar hububata can suyu oldu

ABONE OL
22 Nisan 2022 10:04
Yağmurlar hububata can suyu oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne’de Nisan yağmurları çiftçinin yüzünü güldürdü. Nisan yağmurları başta buğday, arpa, kanola ve ayçiçeği gibi mahsullere adeta ilaç oldu. Edirne Tarım ve Orman İl Müdürü Atilla Bayazıt, son yağmurlarla birlikte gerçekleştirdikleri tarla kontrollerinde buğday ve kanola tarlalarında oluşan kuraklık stresinin ortadan kalktığını, ekimi tamamlanan ayçiçeklerinde ise çıkışların garanti altına alındığı gözlemlendiğini söyledi.

Edirne’nin Nisan ayında aldığı yağışlar çiftçiyi sevindirdi.  Son yağışlar buğdayın köklenmesi ve kardeşlenmesine katkı sağlarken, ekimi tamamlanan ayçiçeği tohumları ise filizlenmeye başladı.

Edirne Tarım ve Orman İl Müdürü Atilla Bayazıt, beraberinde müdürlüğün teknik personeli ile birlikte buğday, kanola ve ayçiçeği tarlalarında kontroller gerçekleştirdiklerini bildirdi.

Bayazıt, son günlerde yağan yağmurların arkasından yaptıkları tarla kontrollerinden buğday ve kanola tarlalarında oluşan kuraklık stresinin ortadan kalktığını belirterek, ekimi tamamlanan ayçiçeklerinde ise çıkışların garanti altına alındığının gözlemlendiğini söyledi.

Beyazıt, ayrıca son dönemde kullanılan üst gübrelerin eriyerek bitki kök bölgesine ulaşımının hızlanmasıyla gübrelerden faydalanma oranın da artacağını belirterek, “İl ve İlçe Müdürlüklerimiz teknik personeli tarafından ürünlerin gelişimi, hastalık ve zararlıları yakından takip edilmektedir. Çiftçilerimize bereketli bir üretim sezonu dilerim” ifadelerini kullandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.