DOLAR 32,3824 0.18%
EURO 35,0243 -0.2%
ALTIN 2.324,750,24
BIST 9.088,910,10%
BITCOIN 2257774-0,98%
Edirne
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Yardım kamyonu Elazığ’a uğurlandı

Yardım kamyonu Elazığ’a uğurlandı

ABONE OL
28 Ocak 2020 09:58
Yardım kamyonu Elazığ’a uğurlandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Belediyesi’nin Elazığ’da yaşanan 6.8 büyüklüğündeki depremde mağduriyet yaşayan vatandaşların yaralarını sarabilmek adına başlattığı yardım kampanyası kapmasında toplanan yardımlar depremzedelere gönderilmek üzere yola çıktı.

Elazığ’da ki 6.8’lik deprem sonra hem Elazığ hem Malatya’da can ve mal kaybı yaşanmasının ardından tüm Türkiye gibi Edirne’de bir yardım kampanyası başlatmış ve Edirneli vatandaşlar giysi, battaniye, bot gibi eşyaları belediyeye teslim etmişti. Kampanya kapsamında 65 çuval battaniye ve 330 büyük boy koli kışlık kıyafet Elazığ’a gönderilmek üzere kamyona yüklenerek yola çıktı.

Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirneli vatandaşların başlatılan yardım kampanyasına çok büyük bir duyarlılık ile destek olduklarını söyledi.

“TÜRKİYE’NİN KALBİ ELAZIĞ VE MALATYA’DA”

Yardım kamyonu Elazığ’a gitmeden önce gazetecilere açıklamada bulunan Belediye Başkanı Recep Gürkan, “24 Ocak tarihinde Elazığ Sivrice İlçesi’nde Malatya’da meydana gelen 6.8 büyüklüğünde ki depremde biliyorsunuz maalesef can kayıplarımız var. Birçok yaralımız, yıkılan evler var. Arama kurtarma ekipleri hala bu faaliyetlere devam ediyor. Öncelikle bu depremde hayatını kaybeden bütün vatandaşlarımıza Cenab ı Allah’tan rahmet diliyorum, yakınlarımızın ve milletimizin başı sağ olsun, sabırlar diliyorum milletimize. Depremin olduğu ilk andan itibaren devletimiz tüm kurumlarıyla, vatandaşlarımız, milletimiz yani tepeden tırnağa bütün Türkiye o deprem çalışmalarında, kurtarma çalışmalarında yer aldı. AFAD, Kızılay, bütün belediyeler, sivil toplum örgütleri, arama kurtarma dernekleri hepsi yer aldı. O günden bu yana Türkiye’nin kalbi Elazığ ve Malatya’da atarak bu faaliyetlerin içerisinde yer aldı. Tabi Türk Milleti’nin en büyük hasretlerinden birisi olan bu tür zor günlerde, bu tür yardımlaşma, dayanışmanın da ne kadar zirveye çıktığını ne kadar uç noktaya ulaştığına hepimiz canlı şahit oluyoruz. Türkiye’nin bütün köşelerinde doğusundan batısına, güneyinden kuzeyine bütün vatandaşlarımız tüm, Elazığ ve Malatya’nın yanında olduklarını somut olarak gösteriyorlar. Bu bağlamda bizde Edirne olarak AFAD’ın, Valilik’in organizasyonunda diğer sivil toplum örgütleri ile bir yardımlaşma içerisinde yardım kampanyası başlattık, çünkü mevsim kış, havalar çok soğuk. Orada ki vatandaşlarımızın kimilerinin evi yıkıldı, kimilerinin yıkılma tehlikesi nedeniyle içine girilmiyor. O yüzden özellikle vatandaşlarımıza kışlık giyecek ve kuru gıda yardımlarını talep ettik. Edirneli hemşerilerimizde çok büyük bir duyarlılıkla cuma akşamından bu yana gerek belediye gerekse Valilik’in kurmuş olduğu organizasyona çok büyük bir destek oldular. Şu anda ilk kamyonumuz yola çıkıyor. Bu kamyonumuzda 65 çuval battaniye türümüz var. Yine 330 tane büyük boy koli attık. Her kolinin içerisinde içinde ne olduğu, kadın giysisi mi, çocuk giysisi mi, erkek giysisi mi şeklinde dayanışmalar var. Yine İstanbul’da yaşayan bir hemşerimiz, kamyonumuz geçerken onu da alacak. 400 çift kışlık ayakkabı ve bot temin etti, onlarda yüklenecek İstanbul’dan kamyona. Bu şekilde Edirneli hemşerilerimizin, vatandaşlarımızın duyarlı yardımlarını Edirne AFAD İl Müdürlüğü organizasyonuyla Elazığ’da ki AFAD organizasyon komitesine gönderiyoruz. Gerekli irtibatlar sağlandı. Tabi ki bir taraftan da Edirne’de ki bu yardımlaşma Valilik’in organizasyonunda devam ediyor. Çarşamba gününe kadar gerek bize gelen gerek oraya gelen bütün yardımları orada birleştirerek tekrar Sayın Valimizin başkanlığında o yardımları Elazığ’a ulaştıracağız” dedi.

“EDİRNE’DE Kİ DEPREM PLANLARINI GÖZDEN GEÇİRECEĞİZ”

Edirne’nin deprem bölgesinde olmamasına rağmen gerekli tedbirlerin alınması için çalışma yapacaklarını kaydeden Başkan Gürkan, “Deprem öldürmez, tedbirsizlik öldürür. Bu gerçek burada bir kez daha ortaya çıktı. Bu bağlamda Edirne deprem bölgesinde değil ama belediye olarak kentte ki diğer kurum ve kuruluşlarla beraber deprem planlarımızı, toplanma alanlarımızı bir kez daha gözden geçireceğiz. Bunları yeniden yapılandıracağız. Kentin büyüyen gelişen durumuna göre ihtiyaçlarına göre, bu çalışmayı da bugün itibari ile başlatıyoruz. Ben bir kez daha Elazığ ve Malatya’da ki depremde hayatını kaybeden tüm yurttaşlarımıza, vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet yakınlarına ve milletimize de sabırlar diliyorum” dedi.

Erkan Ekşi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.