DOLAR 47,1901 0.13%
EURO 54,0262 -0.07%
ALTIN 6.093,031,19
BIST 13.981,05-1,90%
BITCOIN 30533211.36155%
Edirne
32°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

Yardım seferberliği sürüyor

Yardım seferberliği sürüyor

ABONE OL
3 Mart 2023 10:24
Yardım seferberliği sürüyor
User - Yardım seferberliği sürüyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Deprem bölgesine yardım ve destekler devam ediyor. Edirne’den bugüne kadar deprem bölgesine 301 tır insani yardım gönderildi.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerin ardından başlatılan yardım kampanyaları kapsamında Mimar Sinan Spor Salonu ve Atatürk Kültür Merkezi’nde yardımlar toplanıyor. Belirli noktalarda oluşturulan sosyal marketlerde kente gelen depremzedeler ihtiyaçlarını karşılıyor.

İl merkezi ve ilçelerde toplanan malzemeler, tasnif edilerek tırlarla bölgeye gönderiliyor.

Yardım noktasında çalışan gönüllülerden Sevinç Gökçe, AA muhabirine, halk eğitimi merkezi usta öğreticileri olarak depremin ilk gününden bu yana çalışmalarda yer aldıklarını söyledi.

AA 20230302 30453413 30453411 TRAKYADA DEPREMZEDELER ICIN BASLATILAN YARDIM SEFERBERLIGI SURUYOR jpg - Yardım seferberliği sürüyor

Atölyelerde ve kooperatiflerde kadınların depremzedeler için kışlık kıyafet diktiğini belirten Gökçe, “Deprem bölgesine yardım göndermek için herkes el ele verdi. Çocuklar için olsun büyükler için olsun vatandaşlarımız yeni kıyafetler getirdi.” dedi.

Nur Biçerer de usta öğretici ve kursiyerlerinin haftanın bir günü yardım noktasında gönüllü olarak nöbetleşe çalıştığını dile getirdi.

Yardımların gelmeye devam ettiğini anlatan Biçerer, “İnşallah birliğimiz bütünlüğümüz devam eder. Rabb’im kuvvetlendirsin inşallah. Duygulandığımız anlar oluyor. Geçen hafta gelen bir yardımda bir seccade, eşarp ve tesbih çıktı. İnsanlarımız çok güzel duygularla yardımlarını gönderiyor.” diye konuştu.

Edirne’den bugüne kadar deprem bölgesine 301 tır insani yardım gönderildi.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP