DOLAR 32,3624 0.13%
EURO 35,0311 -0.15%
ALTIN 2.446,051,83
BIST 9.133,450,59%
BITCOIN 2266965-0,29%
Edirne
24°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Yardımlar bölgeye sevk edilmeye devam ediyor

Yardımlar bölgeye sevk edilmeye devam ediyor

ABONE OL
8 Şubat 2023 13:56
Yardımlar bölgeye sevk edilmeye devam ediyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Belediyesi’nin başlattığı kampanya kapsamında toplanan yardımlar, deprem bölgesine sevk edilmeye devam ediyor. Edirne Belediyesi tarafından 8 Şubat 12.50 itibarıyla 10. TIR yola çıkmak için hazırlanıyor. Edirne halkının yardımların güvenli bir şekilde ulaşıp, ulaşmadığı konusunu da merak ettiğini belirten Gürkan, “Hiç merak etmesinler. Yardımlar TIR’lara yüklendikten sonra ekiplerimiz tarafından mühürleniyor. AFAD’ın koordinasyonunda bölgeye dağıtılıyor” dedi.

Kahranmanmaraş’ta meydana gelen ve 10 ili etkileyen depremin hemen ardından Edirne Belediyesi, yardım kampanyası başlatmıştı. Kampanyanın başlamasının hemen ardından yardım koordinasyon merkezi haline getirilen Edirne Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi ve Belediye Konservatuvarı’na yardımlar yağmaya başladı. Kullanılmamış olan ve acil ihtiyaç olan malzemelerini Edirne Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi ve Belediye Konservatuvarı’na teslim eden vatandaşların yardımları, belediye ekipleri ve gönüllü personel tarafından tasnifi yapılarak, kolilemesi gerçekleştiriliyor.

Ürün türüne göre gruplara ayrılan yardımlar, daha sonra TIR’lara yükleniyor. TIR’lar ise yola çıkmadan belediye ekipleri tarafından mühürleniyor.

Yardımların AFAD’ın koordinasyonunda bölgeye dağıtıldığını belirten Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Yardımların güvenli bir şekilde bölgele ulaşması için elimizden geleni yapıyoruz. Edirne halkı gerçekten de büyük bir duyarlılık gösterdi. Gençlerimiz yardımların tasniflenmesi ve kolilenmesi konusunda bize büyük destek oluyor. Hepsine çok teşekkür ediyorum” dedi.

EDİRNE GÖNÜLLÜSÜ OLMAK ÇOK KOLAY

Edirnelilerden gönüllü olmak için çok talep geldiğini belirten Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Hem gençlerimizin taleplerine cevap verebilmek hem de koordinasyonu sağlamak adına “Edirne Gönüllüsü’ uygulamasını başlattık. Kaza, afet ve sosyal olaylarda Edirne Gönüllüsü olarak kamu yararına gönüllü olarak çalışmak isteyen vatandaşlarımız www.edirne.bel.tr adresindeki “Edirne Gönüllüsü olmak için tıklayın” ikonu tıklayarak başvuruda bulunabilirler” diye konuştu.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.