Edirne’deki görevinden sonra birçok şehirde Emniyet müdürü ve valilik görevlerinde bulunan Naci Parmaksız, yıllar sonra Edirne’de 50 yıl önceki çalışma arkadaşlarıyla bir araya gelip hasret giderdi. 1969 yılında Edirne’de Başkomiser yardımcısı olarak 8 yıl hizmet görevini yürüten, ardından Elazığ, Bingöl, Balıkesir, Mersin, İzmir ve Adana şehirlerinde Emniyet Müdürü görevini yürüten, ardından Adana Valisi ve Merkez Valisi olarak hizmetleri sonrası emekli olan Naci Parmaksız Edirne’ye ziyarette bulundu.
Türkiye Polis Emeklileri Derneği Edirne Şubesi Başkanı Ali Bilgin, yönetim ve üyeleri, Parmaksız’a misafirliği boyunca eşlik etti. Emekli Vali Naci Parmaksız’a geçmiş dönem hizmetlerinden dolayı plaket takdim edildi. Yarım asır sonra Edirne’ye gelen Naci Parmaksız’da kenti ve insanlarını özlediğini, Edirne’yi hiç unutmadığını ifade etti
“50 YIL SONRA ÇALIŞMA ARKADAŞLARIYLA BURADA GÖRÜŞMESİ BİZİ DUYGULANDIRDI”
Polis Emeklileri Derneği Edirne Şubesi Başkanı Ali Bilgin, “Ben Başkan olarak kendisiyle çalışma fırsatım olmadı. Ama kendisiyle sanki çalışmış gibi yakınlık duyuyorum, seviyorum ve saygı duyuyorum. Burada daha önce birlikte çalıştığı arkadaşlarla tekrar görüşmesi bizi dernek olarak duygulandırdı. Biz dernek olarak hem birlikte çalıştığı arkadaşlar anısına hem ziyareti sebebiyle plaket takdim etmek istedik. Ziyareti sebebiyle ve geçmiş dönemde emniyet teşkilatında Edirne’ye hizmetlerinden dolayı kendisine teşekkür ediyoruz” dedi.
“EMEKLİLİK TÜM RÜTBELERİN ÜSTÜNDEDİR”
Edirne’den sonra birçok şehirde emniyet müdürü olarak, daha sonra Araba Valisi ve merkez Vali olarak başarılı görev yıllarının ardından emekliliğe ayrılan Emekli Vali Naci Parmaksız, “Yıllar sonra Edirne’de dost yüzler, gülen gözlerle buluşmaktan son derece mutlu oldum. Burada olduğum sürede arkadaşlarımızın gösterdiği ilgi alaka hiçbir şeyle kıyaslanamaz. Bizler hep beraber burada uzun süre çalıştık. Emniyet Teşkilatında son derece hummalı, sıkıntılı, gece gündüz belli olmayan işlerle hep beraber yorulduk. Neticede hepimiz emekli olduk. Emeklilik bana göre tüm rütbelerin üstündedir. Bir de yüzümüzün akıyla emekli olabilmek son derece önemli” dedi.
“EDİRNELİLERİN ILIMLI OLMASI İLE BEN VAKİT BULUP HUKUK BİTİRDİM MESLEKTE ÇOK İŞİME YARADI”
Edirne’de görev yaptığı sürede kentin insanının sorun çıkaramaması, asayişte problem olmaması ile hukuk okuyan Naci Parmaksız, Edirne’den sonra emniyet müdürü görevlerinde bulunduğunu söyleyerek “Edirne’de 9 sene kaldım. 1969 yılında Komiser muavini olarak geldim Emniyet amiri olarak gittim. O zamanlar 45 bin nüfuslu Edirne’de o kadar güzel zamanlar geçti ki, asayiş in düzgünlüğü, Edirnelilerin son derece ılımlı olması, herhangi bir olay yaratmaması ile bende kendime meşgale bulayım derken İstanbul Hukuk Fakültesi’nin bitirdim. Bunun bana meslekte çok büyük faydası oldu. Ben emniyet müdürü olarak hiç merkeze gitmedim. Elazığ vekilliği, Bingöl Emniyet Müdürlüğü, Adana Emniyet Müdürlüğü, Balıkesir Emniyet Müdürlüğü, Mersin Emniyet Müdürlüğü, İzmir Emniyet Müdürlüğü derken tüm yaşamımız bu mesleğe verdik. Vali olarak görev yaptım ama özüm sözüm emniyettir. Çünkü o arkadaşların ne kadar meşakkatli durumda çalıştıklarını gayet iyi biliyorum. Herkes alnının akıyla emekli oldu ve benim nazarımda en büyük rütbeye eriştiler. Bugün burada bulunmaktan bir kez daha mutlu olduğumu ifade ediyorum. Çok plaket aldım ama bu paketin yeri ve özelliği ayrı. Dernek başkanımıza ve tüm arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.
“30 YIL ÖNCE GELDİM EDİRNE’YE, SARAÇLAR CADDESİ MÜKEMMEL OLMUŞ AMA KENTE GİRİŞTE SELİMİYE CAMİ SİLÜETİ GÖRÜNMÜYOR”
Görev yaptığı dönemden sonra en son 30 yıl önce Edirne’yi gördüğünü ve gözle görülür olumlu ve olumsuz değişimler olduğunu kaydeden Parmaksız “Ben buradaki görevimden ayrılıktan sonra 1995 yılında geldim yani 30 yıl önce gelmiştim Edirne’ye. Edirne çok güzel bir şehir olarak hafızamda hep kaldı. İnsanıyla yapısıyla, doğası ve tarihiyle birlikte. Edirne’ye girerken Selimiye Cami’nin silüeti tamamen görünürdü. Şimdi hiçbir şey görünmüyor. Şehir plancıları bu işi doğru düzgün yapamamış. O görüntüyü mahvetmişler. Saraçlar Caddesi trafiğe açıktı, şimdi kapanmış çok güzel olmuş. Dünyada birçok örneği var böyle, on numara olmuş. Saraçlar Caddesi’nde döşenen taşlarda çok güzel olmuş. Şehir değişmiş güzel olmuş tabi eksikleri de var” dedi.
“EDİRNE’NİN MERHUM VALİSİ FAHRİ YÜCEL’E RAHMET DİLİYORUM”
Türkiye Polis Emeklileri Derneği Edirne Şubesi’ne binasını derneğe kazandıran merhum Vali Fahri Yücel’i de anmadan geçmeyen Naci Parmaksız “Siz dernek mensubu arkadaşlarıma bu dernek dediğimiz yuvayı kazandıran merhum Vali Fahri Yücel’e de iz bırakan hizmetlerinden dolayı son derece rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun. Güzel bir hizmet. İnsanlar yaptığı hizmetlerle anılır” diye dile getirdi.
Plaket töreni sonrası Emekli Vali Naci Parmaksız, kendisinin de görev döneminde birlikte çalıştığı yol arkadaşlarıyla derneği gezerek hatıra fotoğrafı çektirdi.
Haber: Erkan Ekşi
GÜNCEL
06 Temmuz 2025GÜNCEL
06 Temmuz 2025GÜNCEL
06 Temmuz 2025GÜNCEL
06 Temmuz 2025MARMARA BÖLGESİ
06 Temmuz 2025MARMARA BÖLGESİ
06 Temmuz 2025GÜNCEL
06 Temmuz 2025