DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 20755141,40%
Edirne
15°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Yarım gram altın tarih oluyor

Yarım gram altın tarih oluyor

ABONE OL
9 Ağustos 2023 10:19
Yarım gram altın tarih oluyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hazine ve Maliye Bakanlığı aldığı yeni kararla, ciddi yükseliş yaşayan altın sebebiyle düğünlerde takı takanların gözdesi haline gelen yarım gram altın artık tarihe karışıyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın yayımladığı genelgeye göre, bundan böyle basılı altınlar en az 1 gram, en çok 100 gram olarak üretilecek. Altın ile beraber gümüşte de üretim sadece 50 ve 500 gram arasında gerçekleşecek. Bundan böyle 0.10 gram, 0.20 Gram ve 0.50 gram altınların kuyumcular tarafından satılamayacağını ancak kuyumcuların her zaman vatandaştan satın alabileceğini söyleyen Kuyumcu Rahmi Cömert, “Bu tedavülden kalkan bir para gibi değildir. Bunlar bitene kadar kuyumcular bunları alır zaten. Altın her zaman altındır” diye değerlendirdi.

“KUYUMCUKARDA ARTIK 1 GRAM İLE 100 GRAM ARASI SATIŞ OLACAK”

Kuyumcu Rahmi Cömert “Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın almış olduğu kararla beraber bugünden itibaren gram altın konusunda 1 gram ve 100 gram arasında basılacaktır. Kuyumcular da 1 gram ve 100 gram arası satış olacaktır. Bundan sonra 10 cm, 20 cm, 5 cm ve 50 cm satışı, ve üretimi bitti. Bugünden sonra basılmayacağı için elindeki olanlar belli bir süre halk arasında dolaşır ama ondan sonra artık satışı olmaz diye düşünüyoruz. Gümüşte de aynı kararı almıştır. Gümüşte de 50 gram ile 500 gram arasında basımı olacaktır. 50 gramdan aşağı artık gümüş satışlarımız olmayacaktır. Altında da 1 gram ile 100 gram arasında basım olacak. 10 gram, 20 gram, 50 Gram, olmayacak. Artık 10 cm, 20 cm, 50 cm satışı bu tarihte itibaren kuyumcularda bulma imkanı kısıtlanacaktır. Bu vatandaş için olumsuz etki yaratacaktır ama kuyumcular için fark etmiyor. Kuyumcu onun yerine alternatif, 14 ayar ürün satacaktır. Kuyumcunun yararına olan bir karar bu” dedi.

“BU TEDAVÜLDEN KALKMADI, VATANDAŞ İSTEDİĞİ ZAMAN GETİRİP SATABİLİR AMA ARTIK BUNLARDAN SATIN ALAMAYACAK”

Mevcut elinde yarım gram ve altında gram altın bulunanların telaş yapmamasını, altının her zaman geçerli olduğunu söyleyen Cömert, “Bunlar bitene kadar kuyumcular bunları alır zaten. Sıkıntı yok.  Sonuçta altın altındır yani. Bu tedavülden kalkan bir para gibi değildir yani. Altın her zaman altındır. Hiçbir zaman değer kaybetmez. Atarsın gramı kantara. Kaç gramsa müşterinin parasını ödersin gönderirsin. Yani 0.10 gramda olsa bir gram üzerinden hesaplar. Başım olmayacak diye kesinlikle bozdurmaya gitmesinler. İhtiyacı olduğunda bozdursunlar altınlarını” diye konuştu.

PARANIZI ALTINA YATIRIN TAVSİYESİ

Altın fiyatlarına da değinen Cömert, “Altın fiyatını da bilgilendirme amacıyla söyleyecek olursak, bugün altın 85 lira civarında yükseliş gösterdi. Ağustos’un başından beri aşağı eğilimli olan altın, bugün bin 780 lira civarında satışı işlem görmektedir. Bundan sonra da kazandırmaya devam edeceğiz. Yani yastık altında altını olan kişiler kesinlikle altınları düşecek diye bozulma gibi düşüncelere kapılmasınlar. Parası olan kenarda kesinlikle bugünden itibaren kesinlikle paraların altına yatırsınlar. Kısa zamanda para kazanacaklarını buradan kendilerine bizzat söylüyorum. Altın kazandırmaya devam edecektir” diye noktaladı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.