DOLAR 32,5729 0.17%
EURO 34,8943 0.63%
ALTIN 2.430,48-0,08
BIST 9.645,02-0,50%
BITCOIN 21660850,90%
Edirne
13°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Yarışmadan çekil, Er Meydanı’na dön!

Yarışmadan çekil, Er Meydanı’na dön!

ABONE OL
5 Nisan 2021 12:06
Yarışmadan çekil, Er Meydanı’na dön!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye Güreş Federasyonu Yağlı Güreşten Sorumlu As Başkanı Süreyya Yoğurtçu, özel bir televizyon programında yayınlanan yarışma programına katılan Kırkpınar Başpehlivanı İsmail Balaban’a çağrı yaparak, yarışmadan çekilmesini ve asıl yeri olan Er Meydanı’na dönmesini istedi.

Türkiye Güreş Federasyonu As Başkanı Süreyya Yoğurtçu, Kırkpınar Başpehlivanı İsmail Balaban bir televizyon kanalında yer alan yarışmada hak etmediği sözlere maruz kaldığını söyledi.

“GÜREŞÇİ İÇİN DEĞERLER KAZANMAKTAN DAHA ÖNEMLİDİR”

İsmail Balaban’ın, bir peygamber ve ata sporu olan yağlı güreş yaptığını belirten Yoğurtçu, “660 yıllık bir geçmişe sahip olan Kırkpınar yağlı güreşleri bizim kültürümüzün bir parçasıdır ve ata sporumuzdur. Yağlı güreşler, içinde sevgi, saygı ve hoşgörüyü barındırır. Bu değerler bir güreşçi için her zaman kazanmaktan daha önemlidir” dedi.

“YARIŞMADAN ÇEKİL, ER MEYDANINA DÖN”

Yoğurtçu, “O yarışma ortamının, bu kültürle yetişen Başpehlivanımız İsmail Balaban’a ait bir yer olmadığını düşünüyorum. Türkiye Güreş Federasyonu Yağlı Güreşten Sorumlu As Başkanı olarak İsmail Balaban’a o yarışmadan çekilmesi ve asıl yeri olan er meydanlarına dönmesi çağrısında bulunuyorum. Yaşananlar karşısında üzülen tüm Türk halkının da benimle aynı fikirde olduğunu düşünüyorum” dedi.

FEDERASYON KINAMIŞ, AĞA SELİM İSE “PROGRAMI BIRAKSIN NE KAZANIYORSA DESTEĞİ BEN VERECEĞİM” DEMİŞTİ

Bilindiği gibi daha önce de İsmail Balaban’ın hak etmediği sözlere maruz kalması üzerine Türkiye Güreş Federasyonu bir açıklama yaparak yaşanan olayı kınamış, Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim ise sosyal medya hesabından, “Programı bıraksın gelsin, ne kazanıyorsa desteği ben vereceğim” ifadelerini kullanmıştı. Eski başpehlivanlardan Abdullah Ersoy da “Bu programı protesto edip şampiyonumuzu çekmeliyiz” demiş, bir diğer eski başpehlivan Davut Arslan ise Balaban’ın programa katılma kararının yanlış olduğunu savunmuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.