DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2045397-2,49%
Edirne
16°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Yaşagör, “İndirim bekliyoruz”

Yaşagör, “İndirim bekliyoruz”

ABONE OL
5 Kasım 2020 10:15
Yaşagör, “İndirim bekliyoruz”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Bakkal ve Tekel Bayileri Odası Başkanı Süleyman Yaşagör, pandemi ve kış nedeniyle elektrik ve doğalgaz gibi enerji fiyatlarında indirim çağrısında bulundu.

Esnafların ve vatandaşların kış ayını rahat geçirebilmesi için önemli bir gider kalemi olan elektrik ve doğalgaz da indirim bekleniyor. Aynı zamanda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, saat 22:00 itibari ile işletmelerin hizmeti durdurma kararına da değinen Başkan Yaşagör, alınan kararla gelir kayıplarının yaşanacağı, esnafların ayakta kalabilmesi için gerekirse kira, gerekirse uzun vadeli faizsiz kredi desteği beklediklerini söyledi

“ELEKTRİK VE DOĞALGAZDA İNDİRİM BEKLİYORUZ”

Kış ayını ve pandemi sürecini esnafın rahat geçirmesi için enerji fiyatlarında indirim istediklerini kaydeden Edirne Bakkal ve Tekel Bayileri Odası Başkanı Süleyman Yaşagör, “İş yerlerimizde ki enerji maliyetlerimiz yüksek. Dolayıyla yetkililerin enerji fiyatlarında esnafımıza, ticarethanelerimize kullanmış olduğumuz elektrik enerjisi ya da doğalgaz enerjisinde indirime gitmeleri beklentisi içerisindeyiz. Pandemi süresince, pandmenin de önüne geçilebilmesi için buna ihtiyacımız var diye düşünüyorum. Çünkü el birliğiyle tüm kamu kurumları dahil pandeminin önüne geçme çalışması yapıyoruz. Bu anlamda da kış dönemi dolayısıyla enerji maliyetleri daha fazla olduğundan dolayı, enerji fiyatlarında, enerji ticarethanelerimize enerji fiyatlarında indirim bekliyoruz. Dolayısıyla yetkililerden anlayışta bekliyoruz. Kesinlikle esnafa sahip çıkmamız lazım. Ticari hayatın belli desteklerle önüne geçilmesi lazım. Bu arada yetkililerden can suyu kredisi adı altında daha önce verilen kredilerden 1 yıl ertelemeli faizsiz kredi beklentisi içerisindeyiz. Bununla beraber esnafın kira desteği alınması” dedi.

“İŞLETMELERE KİRA YA DA FAİZSİZ KREDİ DESTEĞİ OLMALI”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kabine toplantısı sonrası işletmelerin saat 22:00 sonrası hizmeti durduracağı açıklaması üzerine, iş yerlerinin yaşayacağı gelir kaybına değinen ve esnafa destek olunması gerektiğini ifade eden Başkan Yaşagör, “Dünden itibaren bazı meslek gruplarında kapanış saatleri ile ilgili yeni bir düzenleme yapıldı. Bazı işletmelerimiz saat 22:00 itibariyle kapanacak. Dolayısıyla burada da gelirlerimizde kayıp olacaktır. Tüm yetkililer esnafa bu anlamda gerekirse kira yardımı, gerekirse uzun vadeli faizsiz kredi desteklerini sunmalarını, esnafa ayakta kalmaları, bu dönemleri rahat aşmaları için desteklerini bekliyoruz” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.