DOLAR 32,4040 0.1%
EURO 34,8105 -0.04%
ALTIN 2.396,880,02
BIST 10.208,651,62%
BITCOIN 19305363,92%
Edirne
14°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Yaşagör, “İşbirliğine hazırız”

Yaşagör, “İşbirliğine hazırız”

ABONE OL
9 Ekim 2021 11:38
Yaşagör, “İşbirliğine hazırız”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Bakkal ve Tekel Bayileri Odası Başkanı Süleyman Yaşagör ,Tarım Kredi Kooperatiflerinin format düzenlemesi ile zincir marketlerin fahiş fiyat uygulamasına karşı mahalle bakkallarına ve marketlerine bayilik verme kararına “iş birliğine hazırız” şeklinde karşılık verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Türkiye genelinde Tarım Kredi Kooperatifi marketlerinin Türkiye genelinde fahiş fiyatlarla mücadelesi için çalışma başlatılmıştı. Büyük marketlerin uyguladığı değişken fiyatlara karşılık açılacak olan Tarım Kredi Kooperatifleri, mahalle marketleri ve bakkallara bayilik verme kararı aldı.

“İŞ BİRLİĞİ YAPMAYA HAZIRIZ”

Zincir marketlerle rekabet edilmesi gerekiyorsa bakkalların desteklenmesinin önemli olduğunu kaydeden Edirne Bakkal ve Tekel Bayileri Odası Başkanı Süleyman Yaşagör “bizim düşüncemiz buydu. Tarım Kredi Kooperatifleri ve bu zincir marketlerle rekabet etmek istiyorsa kesinlikle bakkalların desteklenmesi lazım, bakkallardan daha uygun ürün tedarik yapılıp zincir marketlerle rekabet edilebilir. Dolayısıyla bu anlamda biz zaten bu çalışmaya varız, bu iş birliğine varız. Tarım Kredi Kooperatiflerinden bu konuda gerek bizlerde, temsilciler olarak görüşebiliriz. Bu rekabet sağlayacak olan üyelerimizle ilgili bu konuda uyarmış oluruz. Önemli olan burada kesinlikle rekabetçi fiyatlarla piyasaya girmek. Beklentimiz bu. Tabi ki biz bu konuda iş birliği yapmaya hazırız” dedi.

“BAKKALLARLA YAPILACAK ANLAŞMA PİYASAYI DENGELER”

Tarım Kredi Kooperatifi’nin ürünlerini raflarına koyarak halka ulaştıracaklarını belirten Başkan Yaşagör “Tarım Kredi Kooperatifleri vasıtasıyla üretmiş olduğu gerek yaş sebze, meyve ya da kuru gıdalar anlamındaki tüm ürünleri biz raflarımızda teşhir eder satarız. Tüketiciye ulaştırırız tabi ki. Burada önemli olan fiyat yapıları bu anlamda zincir marketlerle rekabet edilecekse bakkallar yoluyla edilecekse hem halkımıza daha uygun fiyatlarla ürün ulaştırılmış olur, hem de piyasa dengelenmiş olur. Bu anlamda kooperatiflerimizin vasıtasıyla üretilen mamulleri biz satmaya hazırız” dedi.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.