DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2050185-0,80%
Edirne
16°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Yasaya aykırı işler de var”

“Yasaya aykırı işler de var”

ABONE OL
5 Ocak 2021 11:29
“Yasaya aykırı işler de var”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Geçmiş, Sayıştay raporunda Edirne İl Özel İdaresinin mal ve hizmet alımlarına yönelik yapılan tespitler hakkında konuşarak, raporun henüz meclise ulaşmadığını, bunun mecliste tartışılması gerektiğini belirterek, “Aldığım haberlere göre rutin işler var fakat  yasaya aykırı işler de var” dedi.

İl Genel Meclisi 2021 yılının ilk oturumları başladı. Meclis dün Mehmet Geçmiş başkanlığında toplandı. Oturum sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan Başkan Geçmiş Sayıştay raporları ile ilgili konuştu.

Sayıştay raporunun son şekliyle İl Özel İdaresi’ne gönderildiğini anlatan Başkan Geçmiş, şunları söyledi; “Daha önce de Sayıştay raporlarıyla ilgili yerel basında eleştiriler yer almıştı. Belli bir kısmına ben de meclis başkanı olarak muhatap oldum. En önemlisi artık, Sayıştay raporu son şekliyle İl Özel İdaresi’ne gönderildi. İnternet sitesinde de yayınlanıyor. Şu anda yasa gereği rapor meclise gelip tartışılması gerekiyor. Ben de kulaktan duyma aldığım haberlere göre rutin işler var fakat yanlış yasaya aykırı işler de var. Net konuşamıyorum, rapor henüz elime ulaşmadı. Bildiğim kadarıyla kiraların zamanında takip edilememesi var. Bizde çok fazla kiracı kalmadı, en büyük kiracımız Keşan’daki eski Tekel binamız. Orasıyla ilgili daha önce verdiğimiz yüklenici kiracımız yaklaşık olarak 500- 600 bin lira gibi kira ödememe gibi ödememe durumu oldu. Bununla ilgili yasal takibat başladı, icraya verildi. Kanunlar önünde tahsilatı için uğraşılıyor. Fakat tahsisli ödeneklerle basından öğrendiğim kadarıyla tahsisli ödeneklerin kullanılması Valimizin takdirindedir. Meclisle hiçbir alakası yoktur. Bununla ilgili sene sonu tespitleri yapıldıysa gerekli cevabı da Genel Sekreter ya da Valimiz Sayıştay müfettişlerine vermiş olmaları gerekir. Daha detaylı bilgi alabilmem için raporu incelemem gerekir. Rapor henüz meclise gelmedi, tahmin ediyorum Ocak ayı meclis toplantısı döneminde yasal olarak meclise gelecek ve biz de meclis üyelerini bilgilendireceğiz. Bununla ilgili de son şeklini kamuoyunda paylaşacağız” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.