DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2053940-0,94%
Edirne
20°

PARÇALI AZ BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Yaz, DP Edirne Belediye Başkan aday adayı

Yaz, DP Edirne Belediye Başkan aday adayı

DSİ 11. Bölge Müdür Eski Yardımcısı Makine Yüksek Mühendisi Sabahattin Yaz, düzenlediği basın toplantısı ile Demokrat Parti’den (DP) Edirne Belediye Başkan Aday Adaylığı açıkladı.

ABONE OL
14 Şubat 2024 18:58
Yaz, DP Edirne Belediye Başkan aday adayı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

57 yıllık kariyerinin 21 Yıl Devlet Su İşleri’nde, 36 yılı Edirne Sanayi Sektörü’nde üst düzey yönetici olarak geçirdiğini ifade eden Sabahattin Yaz, bilgi birikimi, tecrübe ve projelerini belediye hizmeti olarak hayata geçirerek hayatının kalan yıllarını Edirne’ye adayacağını ifade etti.

Ulaşım, barınma, Kırkpınar, Millet Bahçesi gibi Edirne’ye yönelik projelerinde de bahseden Yaz, Ergene Nehri’ne yapılacak 3 milyar dolar yatırımla 2 buçuk yıl sonra balık tutulacak hale geleceğini söyledi.

“BUNDAN SONRAKİ YILLARIMI EDİRNE’YE ADAYARAK SİYASETE DEĞİL HİZMETE TALİBİM”

Demokrat Parti Edirne Belediye Başkan Aday Adayı Sabahattin Yaz “1944 yılında Edirne’de doğdum. İlk ve ortaokulu Edirne’de okuduktan sonra 1958 yılında Kuleli Askeri Lisesi’ni bitirdim. Bilahare Kara Harp okulundan sonra 1968 yılında İstanbul Teknik Üniversitesini bitirip, Makine Yüksek Mühendisi oldum. İlk iş hayatım doğup büyüdüğüm Edirne’mizde birkaç yıl evvel kurulmuş olan Devlet Su İşleri 11. Bölge Müdürlüğünde, sırasıyla atölye mühendisi, şef, Makine ve İkmal başmühendisi, birkaç yıl sonra da Bölge Müdür Yardımcısı olarak toplam 21 yıl Edirne’me ve Trakya’mıza yapılan baraj, gölet, sulama, pompaj, taşkın tesislerinde aktif görev aldım. Şu anda Trakya’mızda bulunan bu gibi tesislerin yüzde 70’inde proje-planlama, yapım ve işletmelerinde üst düzey yönetici olarak hizmet verdim. 1989 yılından sonra Türk Sanayiinde özel sektörde üst düzey yönetici olarak 35 yıldır ülkemize hizmet veriyorum. Bu süre zarfında Türkiye içinde ve Türkiye dışında sektörde dünya ölçeğinde 11 üretim hattının Proje ve Yatırım Direktörlüğünü yaptım. Hayatımın bundan sonraki yıllarımı çok sevdiğim Edirne’mize adayarak, Edirne ve Trakya’mızla ilgili olarak yıllardır ön çalışmalarını yaptığım çok önemli proje ve yatırımları gerçekleştirmek için Edirne Belediye Başkanlığına talip oldum. Siyasete değil, hizmete talibim” dedi.

“ŞEFFAF, ADALETLİ, BİLİMSEL VE TECRÜBELERİMLE YARDIMCI OLACAĞIM”

Prensiplerini sıralaman Yaz, “Belediye hizmetlerinde şeffaflık, adaletli, hukuka uygun, bilimsel hizmet, herkese eşit mesafeli, liyakatli kadrolaşma, fakir fukaraya yardım, engelliler için engelsiz çözümler, çevre korumaya en üst seviyede önem ve öncelik prensiplerimizle, STÖ’lere de bilgi ve tecrübelerimle yardımcı olacağım” dedi.

“GERİ BİLDİRİM İLE RİSKLİ DURUMLARA BİN LİRA, PROJE ÜRETEN VATANDAŞA 5 BİN LİRA ÖDÜL VERİLECEK”

Belediye olarak şehirdeki problemleri bildiren ve proje üretenleri para ile ödüllendireceklerini söyleyen Sabahattin Yaz “Her ay en az bir defa halk ve sivil toplum örgütleriyle basın önünde halk buluşmaları organize edip; yapılan ve yapılmakta olan faaliyetlerle ile ilgili bilgi alışverişi yapılacaktır. Geri bildirim komisyonu kurarak, halkımızdan gördükleri riskli durumları yani yollarda çöküntü, kapaksız rögar, su boru patlağı, vs. gibi ilk bildirecek vatandaşa bin TL ödül verilecektir. Şehir ile ilgili proje trafik düzeni, imar, vs. üreten vatandaşlara da projenin önemine ve kapsamına göre bin – 5 bin TL arası ödül verilecek” dedi.

“ULAŞIM”

Ulaşım üzerine projesini anlatan Sabahattin Yaz “Şehir merkezindeki ulaşım sistemi ve trafik düzenini ilgililer, STÖ ler, bilhassa muhtarlar ve şoförler derneği ile masaya koyarak mevcut sorunlara geniş katılımla en ideal çözüm bulup yeni önerileri de değerlendireceğiz. Bu meyanda şehrin E-5 girişinin Migros -DSİ kavşakları arasındaki segmenti, Kuzey-Güney istikametinde yeni bir Işıklı Kavşak ile delerek segmentin diğer ucundaki kavşaklardaki trafik yoğunluğunu azaltıp yöredeki başta 1. Ve 2. Sanayi sitelerine ve de karşısındaki iş yerlerine AVM, otel, Tic. San. Odası, Küçük Ofisler vs giriş-çıkış trafiğini rahatlatacağız” dedi.

“KIRKPINAR DÜNYAYA AÇILACAK”

Kırkpınar’ın önemli düzenlemeler yapacaklarını vurgulayan Yaz”65 yıldır takip ettiğim Kırkpınar ve Yağlı Güreşleri paydaşları olan eski-yeni pehlivanlar, hakemler, federasyon yetkilileri, STÖ’ler ve Yağlı Güreş Turnuvaları düzenleyen diğer Belediyeler ile masaya koyup, devrim niteliğinde alınacak kararlarla güreşleri görsel ve sportif açıdan şölen havasında akıcı, heyecanlı, adil, mantıklı geçmesi sağlanacaktır. Böylelikle Kırkpınar önce yağlı güreşlerin vatanı olan Balkanlara, sonra da dünyaya açılarak olimpiyatları alt yapısını hazırlayacağız”dile getirdi.

“MİLLET BAHÇELERİ”

Sabahattin Yaz, 3Mevcut iktidarın büyük önem verdiği Millet Bahçeleri tesis etme arzusunu, halkın Söğütlük’ün doğal kalma isteği de dikkate alınarak, yine taşkın alanı içinde asgari riskli bir projeyi, Tunca nehrinin iki tarafındaki kış seddeleri arasında kalan , içinde adalar da bulunan Tunca Taşkın Alanı içine, proje ve kontrollüğünü belediye başkanlığımızca yapabiliriz” dedi.

“3 MİLYAR DOLAR YATIRIMLA ERGENE’DE BALIK TUTULACAK”

Kanal projesi ile Ergene Nehri’nin temizlenip düzeltilecek balık tutma seviyesine getirilebileceğini kaydeden Yaz, “Kanal, Edirne, Trakya, İstanbul projesiyle Ergene’de iki buçuk yılda balık tutulacak. 3 milyar dolar yatırım ile. Bakın, ben bunun istikşafi safhasını, bu projenin geçtim. Bir sürü akademisyenlerin raporlarını okudum. Projeyi inceledim, teknik bazı benzer projeleri inceledim. 3 milyar dolar nedir bir Trakya için? Ama o proje Trakya’yı ihya edecek” şeklinde ifade etti.

Haber: Erkan Ekşi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.