DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 20647030,63%
Edirne
19°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Yazgan, “Kent halkı adına teşekkür ederim”

Yazgan, “Kent halkı adına teşekkür ederim”

ABONE OL
19 Aralık 2023 16:48
Yazgan, “Kent halkı adına teşekkür ederim”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne girişinde bulunan Tarihi Gazi Mihal Bey Hamamı restore ediliyor. Hamamın içler acısını gündeme getiren ve buranın bir an önce restore edilmesini isteyen CHP Edirne Milletvekili Baran Yazgan, “Kent halkı adına bu kararı alan sayın valimize öncelikle olmak üzere, tüm kişi ve kurumlarımıza teşekkür ederim” dedi.

Gazi Mihal Bey Hamamının son durumunu çektiği videoyla gündeme getiren Milletvekili Yazgan, o paylaşımında, “Bu hamamı sizlere özellikle göstermemin sebebi bu hamam Edirne’mizin batı girişinde herkesi ilk karşılayan eser… Biliyorsunuz Turizm Haftasındayız. Turizme verdiğimiz değeri herkes görsün istedim. Her yeri otlar bürümüş, etrafı pislik içerisinde… Dışarıdan bir harabe, bakalım içi nasıl dedik. Her yerde uyuşturucu maddeler bulunuyor. Bu güzel tarihi eserin ne halde beklediğini sizler de görün” ifadeleri kullanmıştı.

VALİLİK RESTORE YAPILACAĞINI BİLDİRDİ

Milletvekili Yazgan’ın bu paylaşımının ardından Edirne Valisi Yunus Sezer, şehrin hazinelerinden Tarihi Gazi Mihal Bey Hamamı’nın onarım ihalesinin kısa sürede yapılacağını duyurarak, “1422 yılında imar edilen, ancak uzun zamandır kullanılamaz durumda olan şehrimizin nadide eserlerinden “Tarihi Gazi Mihal Bey Hamamı” onarıma alınarak, şehrimize kazandırılıyor” paylaşımında bulundu.

“EDİRNELİLER ADINA TEŞEKKÜR EDERİM”

Milletvekili Yazgan’da Tarihi Gazi Mihal Bey Hamamı’nın restore edileceği haberine mutlulukla karşıladığını dile getirerek, şunları söyledi: “Tarihi hamamın içler acısı durumuna Edirne Valiliği’nin el atmasını Edirne halkı adına olumlu bir şekilde karşılıyorum. Bu eserin onarımına katkıda bulunan kişi ve kurumlara da ayrıca Edirne halkı adına teşekkür ederim. Restorenin de bir an önce başlamasını talep ediyorum. Ayrıca kentteki bakımsız kalan tüm tarihi eserlerin de takipçisi olacağım. Gözlerin görmediği ecdat yadigarı eserlere sahip çıkılması için elimden geleni yapmaya devam edeceğim. Tüm bunların yanında Gazi Mihal Bey Hamamı’nın restoresinin başlamasıyla, tarihi hamamın çevresine görsel anlamda iyileştirme olması adına, uygun bir şekilde kapatılmasını da talep ediyorum. Burası kapatılırken de tarihi hamamın bittiği zaman nasıl görüneceğinin görsellerinin de bu alana konulması uygun olacaktır.”

Haber Merkezi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.