DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2053602-1,04%
Edirne
20°

PARÇALI AZ BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Yazgan, Uzunköprü restorasyonunu meclis gündemine taşıdı

Yazgan, Uzunköprü restorasyonunu meclis gündemine taşıdı

CHP Edirne Milletvekili Ahmet Baran Yazgan, Uzunköprü’de süren çalışmaları, Meclis gündemine taşıdı.

ABONE OL
12 Şubat 2024 14:48
Yazgan, Uzunköprü restorasyonunu meclis gündemine taşıdı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP Edirne Milletvekili Ahmet Baran Yazgan, Uzunköprü’de süren çalışmaları, Meclis gündemine taşıdı. Yazgan, restorasyon çalışmalarının tamamlanacağı tarihe ilişkin yetkililerin farklı tarihleri açıklamasına dikkat çekerken, toplam maliyette de bir yılda yüzde 48’lik artış yaşandığına işaret etti.

‘İktidarın öngörüsüzlüğü”

Yazgan, şunları kaydetti: “Tarihi Uzunköprü, Edirne’nin önemli simgelerinden biri. 2 yılı aşkın süredir restorasyon çalışmaları sürüyor. Ancak iktidar temsilcileri, her işte olduğu gibi bu konuda da kamuoyuna yeterli bilgi vermiyor. Eski Bakan Adil Karaismailoğlu, çalışmaların 2024’ün mayıs ayında biteceğini açıklamıştı ancak o günden bu yana çalışmalar hakkında doyurucu bilgi paylaşılmadı. Biz de konuyu Meclis’e taşıdık. Tarihi ve kültürel varlıklar hepimizindir. Her fırsatta ‘Osmanlı torunuyuz’ diyenlerin, Osmanlı’dan günümüze ulaşan tarihi Uzunköprü’ye gereken önemi vermediğini görüyoruz. Çalışmaların maliyetinin her yıl artması da farklı bir konu başlığı olarak önümüzde duruyor. Her yıl öngörülen maliyetin katlanması, iktidarın öngörüsüzlüğünü gösteriyor.”

‘Gecikmenin maliyeti nedir?’

CHP’li Yazgan, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’na da şu soruları yöneltti: “Tarihi Uzunköprü’deki restore çalışmalarının ne zaman tamamlanması öngörülmektedir? Restorasyon projenin tamamlanmasına ilişkin farklı tarihlerin verilmesinin gerekçesi nedir? Projedeki gecikmelerin maliyeti ne olmuştur?”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.